– Vi kan bekrefte at det like før klokken 07.00 ble funnet en død person i område der den savnede mannen ble borte. Identiteten er ikke kjent, men det er ingen andre personer som har blitt meldt savnet i det området, sier Ann Rigmor Søderholm ved operasjonssentralen til politiet.

Politiet sendte nylig ut en pressemelding der de sender mannen i midten av 40-årene til obduksjon.

– Den avdøde ble funnet ved en skrent og det kan se ut som han har falt ned skrenten og forulykket, skriver de i en pressemelding.

Sønderholm forteller at de har varslet de pårørende til reindriftsutøveren som ble meldt savnet søndag om at de har gjort funn.

– Jeg kan ikke si noe mer utover det ettersom mannen ikke er identifisert. Ellers har politiet, Røde Kors, Redningskøyta og brannvesenet vært i aksjon i hele natt, og det var Sea Kingen som oppdaget mannen.

Bakgrunn:

Søndag kveld like før 20.30 fikk politiet melding om at en reindriftsutøver var meldt savnet av familien. Mannen skulle dra for å sjekke til reinen, og hadde ikke gitt lyd fra seg på en god stund.

– Det ble ikke avtalt når tid mannen skulle være tilbake, men de pårørende er bekymret fordi de ikke har hørt noe fra han. Han bruker å gi lyd fra seg, sa oppdragslederen i politiet til iFinnmark da de Twittret om leteaksjonen rundt 23.00 søndag.

Kl. 02.00 meldte politiet på Twitter at mannen sin snøscooter var funnet i området Burstadnes, og at det gikk fotspor fra stede. Redningsskøyta bisto også sammen med 12 andre som er i området.

Kl. 05.00 var ennå ikke mannen kommet til rette, og politiet fikk hjelp av Røde Kors, Sea King, redningsskøyta og Norske redningshunder til leteaksjonen.

Det var meldt om uvær i området hele går, men rundt 00.30 var det blitt bedre. Politiet sa til NRK at de skulle bruke droner når det begynte å bli lyst.