Gå til sidens hovedinnhold

En distriktsvennlig ny kommune

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi er snart inne i vårt andre år som sammenslått kommune, og kommunestyret behandlet i går vårt andre budsjett.

I den sammenheng har jeg lyst til å komme med noen betraktninger om selve sammenslåingen og endringer dette har medført for innbyggerne i Hammerfest kommune.

Det vil alltid være slik at endringer har positive og negative effekter. Man kan iallefall trygt si at i et økonomisk perspektiv har det vært svært gunstig for innbyggerne i gamle Kvalsund kommune.

Et godt eksempel på dette er kommunale avgifter. Disse er blitt redusert med anslagsvis 3000,- siden vi ble en kommune.

Eiendomsskatten for hus og fritidsbolig er etter budsjettvedtaket i går så og si utradert for distriktene, og hytteeiere i vår kommune for øvrig.

Dette utgjør totalt sett relativt mange tusener av kroner for den enkelte. Faktisk så er Hammerfest kommune den tredje rimeligste kommunen i Troms og Finnmark når det kommer til kommunale avgifter. I tillegg er det nå vedtatt i kommunestyret å redusere eller holde kommunale avgifter på dagens nivå i hele budsjettperioden.

I budsjettprosesser og i sammenslåinger blir det ofte ett ensidig negativt fokus på endringer som folk opplever. Det er derfor svært nødvendig å også ta med de positive effektene og de er det mange av i vår nye sammenslåtte kommune. Enten man bor i by eller distrikt.

Med ønske om en god og fredfull jul

Kommentarer til denne saken