Oppdatert: 14:38 oppdaterer Vegtrafikksentralen om at veien åpner for trafikk igjen klokken 15:00.

De advarer samtidig om at veien kommer til å bli stengt igjen lørdag 16. september mellom klokken 08:00 og 18:00 på grunn av fjellrensk.

Lørdag gjennomføres en planlagt stengning av vegen, for å fjerne løs stein i skredområdet. Et fjellrenskingslag skal blant annet foreta spettrensk av fjellet. Vegen stenger klokka 08 lørdag morgen, og vil holde stengt til arbeidet er ferdig – seinest klokka 18. Det er ingen omkjøringsveg på stedet, utenom via Finland.

– Vi beklager at dette har konsekvenser for trafikantene, men vi må gjøre dette for å sikre vegen mot flere steinfall. Arbeidet må foregå på dagtid mens det er lyst, sier byggherrevakt Karl Martin Eriksen i Statens vegvesen.

Fredag kveld og natt til lørdag blir det ekstra overvåking av fjellet med lyttevakt.

Seint torsdag kveld kom nyheten fra Statens vegvesen om at steiner i vegbanen førte til at E6 over Kvænangsfjellet ble stengt fram til fredag klokken 12.00.

– Stenene var litt større enn en knyttneve, men de kan gjøre skade om de kommer gjennom frontruten på en bil, og man ser ikke hva som ligger løst oppe der. Derfor har de stengt, kunne trafikkoperatør hos veitrafikksentralen, Bente Nyland, fortelle iFinnmark torsdag kveld.

Fredag formiddag er veien fremdeles stengt. Ny befaring vil skje fredag ettermiddag:

– Befaring på stedet og sluttid er endret til kl. 1500, men kan bli forlenget, skriver skriver Vegtrafikksentralen nord på X/Twitter fredag formiddag.