Anders Nilsen driver med sauer på Reppe i Vestvågøy. Bortenfor gården, ved Vikeinangen har han en avlastningsfjøs der sauer og lam går og venner seg til før de slippes på fjellet. Det er laget slik at sauene kan gå inn og ut av fjøset slik de ønsker.

-Spraymalt

Da Anders var og sjekket sauene på søndag morgen fikk han seg en stor overraskelse.

– Flere sau og lam var blitt spraymalt. De som har gjort har trengt sauene opp i et hjørne for det er maling på veggene, sier en oppgitt sauebonde til Lofotposten mens han ser på flokken der flere har både blå og røde malingsflekker.

En av sauene er helt nedsprayet.

– Jeg var redd for at de kunne ha sprayet i øynene, men det har gått bra. De har sprayet deler av juret, men det ser heldigvis ikke ut som malingen har nådd spenene. Jeg er glad for at det var en gammel sau. Hadde det vært en ungsau frykter jeg at hun hadde støtt fra seg lammene, sier han oppgitt.

Lørdag kveld var det skikkelig snøstorm, og han forteller at en nabo som kjørte forbi gården sent lørdag kveld forteller at alle dyrene var inne.

– Det er utrolig frekt at de tar seg inn i fjøset. Det bor folk i huset like ved, men det har de ikke brydd seg med, sier Nilsen.

 

-Ren dyremishandling

Nilsen regner med at ulla er skadet.

– Jeg skiter i om jeg taper noen kroner på ulla. Det viktigste for meg er at dyrene har det bra. Dette er dyremishandling og jeg er sjokkert over at noen kan få seg til å gjøre noe sånt, slår han fast.

– Mandag ettermiddag starter jeg monteringen av videoovervåking. Mine dyr skal slippe å få oppleve noen sånt igjen, legger han til.

Han har anmeldt saken og ber også om tips.

– Jeg har snakket med politiet og har også fått flere tips i saken. Disse vil jeg selvfølgelig opplyse politiet om, sier Nilsen.

Politibetjent Ruben Evjen bekrefter at de har fått tips i saken.

– Vi har gjennom bonden fått gode spor etter gjerningspersonene. Jeg vil oppfordre de som har gjort dette om å snarest ta kontakt med politiet, slår Evjen fast.

Har du tips i saken, kontakt politiet på 02800.