Drittpakker sendes mot regjeringen fra høyt hold i Arbeiderpartiet

LØGN: Regjeringen har ikke kommet med noen slike forslag, altså blank løgn, skriver Ole Martin Rønning.

LØGN: Regjeringen har ikke kommet med noen slike forslag, altså blank løgn, skriver Ole Martin Rønning. Foto:

Av
DEL

MeningerDet siste man har gjort er å komme med en påstand om at regjeringen planlegger å fjerne momsfritak for elektrisk kraft i Nord Norge.

Dette er en stor usannhet. Regjeringen har ikke kommet med noen slike forslag, altså blank løgn.

Det regjeringen har gjort, er å sette ned et upolitisk ekspertutvalg for å utrede forenkling i merverdiavgiftsystemet. Dette ekspertutvalget, som så mange ekspertutvalg før, vil avgi en uttalelse til regjeringen, som vil vurdere de forslag som utvalget kommer med.

Denne måten å arbeide på, er helt vanlig, også i Arbeiderpartiregjeringer, og det er ikke noe politisk i det. Vi kan jo bl.a nevne de fem Rattsø utvalgene, som jo ikke hadde noe med regjeringens politikk å gjøre. Det samme gjelder det ekspertutvalg som Stoltenberg regjeringen satte ned i 2007 som kom med tilrådninger omkring yrkessykdommer. Det samme gjelder de uttalelser som det ekspertutvalg som ble nedsatt i 2009 for å vurdere private pensjonsordninger, eller Mykletun utvalget i 2010, som skulle vurdere tiltak som skulle redusere sykefraværet. Fagerbergutvalget, skulle vurdere og rapportere om måloppnåelse ved offentlig finansiering av forskning, i 2011. Alle disse utvalg, og mange, fler, ble nedsatt av regjeringen Stoltenberg II uten at det på noen måter var snakk om politiske forslag, men kun utredninger og undersøkelser, med forslag til forbedring, som regjeringen skal vurdere om det passer inn i regjeringens politikk. For de fleste regjeringer, blir bare en svært liten del av slikt tatt inn i programmer, og ender opp som forslag i Stortinget.

Som tidligere medlem i Stoltenberg II regjeringen vet Jonas Gahr Støre slikt, allikevel forsøker man å skape en drittpakke som skal ramme regjeringen, selv om regjeringen aldri har kommet med slike påstander. Journalist i Altaposten, skriver med fet overskrift, at dette utvalget har kommet med et slikt forslag. Det kan nok være riktig, men å gjøre utvalgets forslag til regjeringens politikk, er en drøy påstand, og kun gjort for å selge aviser, og skade de borgerlige partiene, som jo ikke har kommet med noen slike forslag. Ap ordførerne i Nord Norge henger seg på drittpakkebyggingen, og gjør dette til en politisk sak, noe det ikke er. At panikken i Arbeiderpartiet har nådd så langt, er overraskende, siden de tyr til slik feilinformasjon for å vinne fram i valgkampen.

Med hilsen

Ole Martin Rønning

KS medlem og listekandidat for Hammerfest Høyre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags