Helsemyndighetene har gått ut med anbefaling om at befolkningen skal unngå å dra på festligheter der mange er samlet. Likevel er det noen som trosser anbefalingene.

Flere hendelser

Natt til lørdag meldte politiets operasjonssentral politiet om fem tilfeller av festligheter politiet har rykket ut på denne natten; både i Alta, Hammerfest, Vardø, Kjøllefjord, Vadsø og Kirkenes. Det kan tyde på at feststemte folk ikke tar de ønskede hensyn om å begrense koronasmitte.

Politiets operasjonsleder, Lars Rune Hagen, sier til iFinnmark at politiet har verken mer eller mindre oppdrag enn vanlig, som de har rykket ut på denne natten.

– Ute på byen er det roligere. I denne tid burde alle følge råd som er gitt fra helsemyndighetene. Bruk sunn fornuft, sier Hagen.

Ingen større hjemmefester

Stabssjef Tarjei Sirma Tellefsen sier at de ikke har fått meldinger om noen større hjemmefester.

– Det er bra at ungdommen også tar del i dugnaden og at de følger helserådene i situasjonen vi er i. Vi har ingen meldinger om større ansamlinger og ungdomsfester. Fortsett sånn og vis hensyn med den sårbare gruppen ved smitte av korona, sier han.

Anmoder folk om å holde seg hjemme

Sosiale sammenkomster er blitt et tema i kriseledelsen i Vardø kommune. De har nå sendt ut SMS til innbyggerne om å slutte med slik aktivitet.

– Dette er ikke i henhold til Folkehelseinstituttets retningslinjer. Vardø kommune anmoder på det sterkeste, ikke arranger eller delta i sosiale sammenkomster grunnet smittefare av covid-19, skriver kommunen på sin nettside.

Rådmann Hallgeir Sørensen sier at de fikk flere meldinger om at det ble avholdt fester på private adresser. Det var årsaken til at de valgte å gå til det skritt å sende en sms til alle innbyggerne i kommunen.

– Vi ønsket med det å understreke alvoret i situasjon, og håper at dette nå blir etterfulgt, sier Sørensen.