(Nordlys)

FINNSNES/TROMSØ (Nordlys): Like etter klokken 23 mandag kveld var det ennå en rekke politifolk på adressen, som ligger noen kilometer utenfor Finnsnes sentrum. Etterforskere ikledd hvite kjeledresser tok bilder. En patruljebil holdt vakt og eiendommen er sperret av.

Det var på denne adressen, som ligger i et område med spredt bebyggelse, at en kvinne i 80-årene ble funnet drept mandag ettermiddag. Da hadde politiet respondert på en melding om at en person truet med kniv på en annen adresse i samme område.

Krimteknikere fra Tromsø

Politiet rykket ut, men vedkommende hadde forlatt stedet og det ble iverksatt søk. Det ledet politiet til den aktuelle adressen der kvinnen ble funnet. Her pågrep de også personen de lette etter, som nå er siktet for å ha drept henne.

- Det er funn på stedet som gjør at politiet etterforsker saken som drap, og som knytter den antatte gjerningspersonen til drapet, het det i en pressemelding som politiet sendte ut like etter klokken 19 mandag.

 

Politiet i Lenvik har foreløpig ikke bedt om bistand fra Kripos, men det er satt betydelig ressurser inn i etterforskning og det er sendt krimteknikere til stedet fra Tromsø.

- Vi søker nå å avklare om det er en relasjon mellom den drepte og pågrepne, men det kan jeg ikke svare på i dag, sier Arnold Nilsen, regionlensmann i Lenvik.

Tilbakeholdne

Utover det har politiet vært tilbakeholdne med opplysninger om saken. Nilsen ønsker ikke å kommentere verken kjønn eller alder på vedkommende som er pågrepet. Personen hadde mandag kveld ennå ikke fått oppnevnt forsvarer.

Til VG sier Nilsen at politiet har valgt sine ord «med omhu».

- Vi kommer ikke til å kunne gi ytterligere detaljer på nåværende tidspunkt. Det mener vi vil være uhensiktsmessig, sier han til avisen.

Politiet har varslet en pressekonferanse på lensmannskontoret på Finnsnes klokken 10 tirsdag.

Kommunalt kriseteam

I mellomtiden har Lenvik kommune satt ned kriseteam for å ivareta de involverte.

- Kommunens kriseledelse er informert og det psykososiale kriseteamet er aktivert. Kommunens oppgave er nå å sørge for ivaretakelse av de berørte, sier kommunalsjef Bente J. Karlsen i en pressemelding.

Ordfører Geir Inge Sivertsen opplyser til NTB at kommunen ble informert om det som har skjedde av politiet mandag ettermiddag. Han sier det er viktig å ta vare på alle parter etter denne hendelsen.