Snart 2 år med covid-19 og restriksjoner, så ser vi ingen ende i det. Erna og co. lovet gull og grønne skoger når man vaksinerte seg, de som ble fullvaksinert skulle få mer frihet i hverdagen. Dette er noe som man håpet at Støre og co. ville fortsette med, men nei da! Som maktkåte sosialister de er, kan man ikke gjøre unntak for de som faktisk har vært med i solidaritetens navn, å vaksinert seg.

Så hvorfor er det bestandig utelivsbransjen som skal rammes? Når statlige eide Vinmonopolet får holde oppe, men utelivet blir nektet å selge varene som er deres inntekt. Hvorfor skal samme bransje rammes om og om igjen? Spesielt når smitten er oss de uvaksinerte? Det er svært underlig at ingen faktisk har sett på det som virkelig er problemet! Nemlig et helsevesen som råtner på rot, siden sosialistene ikke tar mangelen av helsepersonell på alvor, så sørger Troms og Finnmark FpU for å ta grep, å løfte utfordringen opp for debatt.

Det var helt jævlig når man hørte de nye innstrammingene som kom. Nok en gang kommer det nedstengning, uten en økonomisk løsning for bedriftene som blir rammet! Dette midt i juletiden til barnefamilier, så sørger regjeringen faktisk vise forskjeller! Ingen bedrifter i Troms og Finnmark får økonomisk støtte! Selv om regjeringen forlanger at de ikke får lov til å skjenke alkohol! Unnskyld meg, men hva fan holder dere maktkåte sosialister på med!? Nok en gang klarer dere å sørge for store forskjeller i Norge! Å det kun på få uker med makta!

2 år er snart gått med korona i samfunnet, gang etter gang stenges landet ned, fordi norske sykehus er på randen til å knekke! Men hva gjør dere som sitter med makta? Nada! Sykepleier mangelen har vært om varslet i flere år. Hvert år blir behovet for flere sykepleiere større, men likevel klarer man ikke å gjøre tiltak! Dette slik at man klarer å holde på de man har, og sørge for at unge mennesker faktisk ønsker å jobbe innen helse! Hvorfor har ingen tatt grep for å sørge for å ruste opp sykehusene våres? Det bygges nye sykehus rundt om i landet, å bare i Hammerfest er det varslet om at sykehuset blir for lite allerede. Men likevel klarer man ikke å sørge for å ruste opp det norsk helsevesenet vi har.

La meg være klar i en ting! Jeg har utrolig stor respekt for de som har stått på dag og natt for å sørge for at helsevesenet har gått rundt i 2 år med pandemien, og sørget for at vi har det trygt når vi blir syk.

Alt ligger oss politikerne våre, og det er på høy tid at dere våkner opp nå! For hva er det som kommer til å skje med helsevesenet vårt, når sykepleieren og legene ikke klarer mer? Bristen er nærmere enn noen gang! Når Universitetsjukehuset trekker tilbake feriedagene i jula til sykepleierne sine, fordi de ikke har nok folk. Da har man nådd bristepunktet på hva de klarer!

Derfor mener vi i Troms og Finnmark FpU at det er på høy tid å løfte opp problemet for en debatt! Hvorfor skal staten tjener masse millioner, når uteliv ikke for lov til å skjenke alkohol? Hva er forskjellen på private sammenkomster, enn å skjenke alkohol i kontrollerte miljøer på utestedene? Hvorfor har man ikke sørget for fast finansiering av helsepersonell til sykehusene, i stedet for midlertidig? Hvorfor sørger man ikke for at helsevesenet skal takle større press, enn hva som er i dag? Alt dette kan kun regjeringene som har styrt landet under pandemien svare for!

Nok er nok med forskjellsbehandling mellom statlig og private bedrifter! Når oppløsning av fylkeskommuner er mer viktig for Støre og co., enn å sørge for opprusting av sykehusene. Så har Troms og Finnmark FpU kun en ting å si til sosialistene! Kom dere ut i ærlig arbeidet for en gangs skyld! For å faktisk se hvordan hverdagen rammes oss de dere kaller for vanlig folk!