Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde mens du sov

Artikkelen er over 1 år gammel

Natt til søndag har vært en småtravel natt for politiets patruljer rundt om i fylket, kan man forstå ut fra politiets Twitter.

Alta topper statistikken over antall politioppdrag, med Hammerfest og Kirkenes hakk i hæl. Så mange politioppdrag var det sammenlignet med andre helger, at man kan undres over om det er en effekt av julebordsesongen?

– Det går litt i bølgedaler, men det er mer folk ute når det er julebord, så det kan være relatert til det, sier politiets operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Eirik Pedersen.

Alta

Politiet i Alta har håndtert tre privatfester etter klager om festbråk; en i sentrum, en på Kronstad og den tredje et annet sted. Alle fikk beskjed om å dempe lydnivået.

Senere samme natt kom politiet i kontakt med en 18 år gammel mann som forsøkte å komme seg inn på et utested ved bruk av falsk legitimasjon. Han er anmeldt for forholdet, melder politiet på Twitter.

I samme by ble en overstadig beruset kvinne i begynnelsen av 20-årene kjørt til legevakten for sjekk. Etterpå kjørte patruljen henne hjem.

To menn i slutten av 40-årene klarte ikke å oppføre seg i Alta. De ble fraktet bort fra en folkesamling på grunn av kranglede oppførsel.

Hammerfest

I Hammerfest har stemningen litt mer spent enn i nabobyen, kan man lese ut fra politiloggen. En 18 år gammel beruset mann anmeldes for vold og ordensforstyrrelse. Hendelsen skjedde ved et utested i byen.

– I tillegg etterkom han ikke pålegget om å forlate sentrum og ble innsatt i arrest, skriver politiet på Twitter.

I samme by ble en 23 år gammel mann innbrakt og innsatt i arrest etter ordensforstyrrelse og slåssing i beruset tilstand. Han har slåss med flere personer på offentlig sted, ifølge politiet.

– Han har vært krakilsk og vært i klammeri med flere personer. Ingen ble skadd. Han har også vært truende overfor politipatruljen under innbringelsen. Han blir anmeldt og løslatt etter avhør, sier politiets operasjonsleder Eirik Pedersen.

I tillegg denne natten ble to utenlandske menn bortvist fra sentrum fram til søndag morgen på grunn av at de i beruset tilstand laget trøbbel i døra ved et utested.

Nordkyn

På Nordkyn gjennomførte politiet promillekontroll på strekningen Mehamn – Kjøllefjord. Tre veifarende ble kontrollert, men det medførte ingen reaksjoner.

Kirkenes

Også i Kirkenes var det amper stemning. Denne gang var det en 32 år gammel mann som var kranglete og aggressiv. Han ble bortvist fra sentrum.

I samme by ble også to andre menn bortvist på grunn av aggressiv atferd, ifølge politiet.

Siste melding fra Kirkenes var at politiet avsluttet en fest i en privat bolig i sentrum, på grunn av klage på feststøy. Vedkommende fikk tilsnakk om tilsvarende forhold også forrige helg, melder politiet på Twitter.

Kommentarer til denne saken