I Hammerfest fikk politiet like før klokken 02.00 melding om en voldshendelse på et utested. En mann hadde forsøkt å skalle ned en annen mann.

– Vi fikk inn en melding fra en vakt ved et utested i Hammerfest som forsøkte å holde tilbake en person som ønsket å skalle ned en annen, forklarer operasjonsleder John Kåre Olsen.

Da politiet kom til stedet hadde alt roet seg.

– Vedkommende skal ikke ha påført noen skade der, men politiet kom til stedet like over klokken 02 og fikk tatt hånd om vedkommende, forklarer Olsen.

Politiet har tatt forklaringer fra begge parter og vitner til hendelsen.- innhente forklarinegr far vitner, og her har poltiet gjort det, vider etterforskning,

– Det er opprettet straffesak, sier operasjonslederen.

Rykket ut to ganger

I Kirkenes måtte politiet rykke to ganger til et utested på grunn fyll og støy. Den første hendelse skjedde cirka klokken 00.45.

– I det ene tilfellet var det en person som ikke etterkom politiets pålegg. Han ble innbrakt og satt i arrest. Det er opprettet sak på ordensforstyrrelse og for ikke å etterkomme pålegg fra politiet, forteller Olsen.

Litt senere, rundt klokken 02.30, ble en annen mann, også han i 30-årene, bortvist fra samme utested og anmeldt for ordensforstyrrelse.

I Måsøy, Lebesby og Alta gjennomførte politiet utelivskontroller denne lørdagskvelden. Det rapporteres om god stemning og at alt har vært i skjønneste orden.

Trafikkuhell

På E-6 ved Alta kirke skjedde det rundt midnatt et trafikkuhell. To biler og to personer var involvert. Det meldes ikke om noen personskader, kun materielle skader.

En av bilene skal ifølge politiet ha kommet over i motsatt kjørefelt og kjørt i autovernet. Bil nummer to har da kjørt inn i denne bilen.

En tredje person fikk også beslaglagt førerkortet for brudd på veitrafikkloven.

– Bakgrunnen for beslaget knytter seg til en påkjørsel. Det hadde vært et trafikkuhell uten personskade, men så er det en tredje bil som påfører kjøretøyene ytterligere skade ved at man ikke klarer å stanse for de kjøretøyene som har vært involvert i trafikkuhellet, forklarer operasjonsleder John Kåre Olsen.

Om personen samtykket til beslaget sier politiet logg ingenting om, opplyser Olsen.

Sak opprettes og skal etterforskes videre.

Promille

Tidligere lørdags kveld, klokken 21.47, stanset Utrykningspolitiet en bil der fører ikke hadde gyldig førerkort. Det var også mistanke om at fører var ruspåvirket. Nødvendige prøver ble tatt og fører, en mann i 20-årene, blir anmeldt.

I Hammerfest ble en mann i 30 årene mistenkt for ruspåvirket kjøring. Sak er opprettet.

Litt senere, også denne gangen i Hammerfest, ble en mann i 40-årene mistenkt for å ha kjørt i alkohol påvirket tilstand. Også her er sak opprettet.

Politiet gjennomførte denne kvelden promillekontroll på Aronnes i Alta. 42 bilister ble kontrollert uten at det medførte ekstra kroner i statskassa denne gangen.

Også i Vadsø gjennomførte Utrykningspolitiet en trafikkontroll ved Vestre Jakobselv. 9 bilister ble kontrollerte for rus uten at det ga tellende resultat. En bilist fikk derimot utskrevet et forenklet forelegg for å ha kjørt i 67 km/t i 60-sone.