Dette skjedde i natt

Politiet i Finnmark har hatt litt å holde fingrene i natt til søndag.

DEL

Politiet har gjennomført restaurantkontroller i Hammerfest, Karasjok, Havøysund, Vadsø og Mehamn.

Det skriver de på Twitter.

– Det har vært en del festligheter i Finnmark i natt. De har vært jevnt fordelt på byene og bygdene. Det har vært mye uoverensstemmelser mellom folk som har vært berusa. Det har blitt løst med at folk har blitt gitt pålegg om hvor de kan oppholde seg, og ikke oppholde seg, sier Gunnar Øvergaard, operasjonsleder i Finnmark politidistrikt.

Mindreårige på utesteder

Klokka 01:00 blir politiet tilkalt av et utested, som har oppdaget en gutt (16) som hadde kommet seg inn. Han skal ha vært edru. Politiet hentet gutten og kjørte ham hjem til foreldrene.

20 minutter seinere, stopper et utested i Alta en mindreårig gjest på tur inn på stedet. Vedkommende skal ha framvist ugyldig legitimasjon.

Politiet dro til stedet, beslagla legitimasjonen og bortviste gutten fra sentrum.

– Det blir anmeldt, og det blir straffesak av det, sier operasjonsleder Øvergaard.

LES OGSÅ: Flammer skal ha slått inn da de tente i peisen

Bitt av hund

Klokka 01:20 blir politiet tilkalt til Fossesvingen i Vadsø for å stoppe en fest som har altfor høyt lydnivå. Huseier blir gitt pålegg fra politiet.

I forbindelse med denne festen skal den ene deltakeren ha blitt bitt i fjeset av en hund som var til stede. Politiet følger opp saken over helga.

– Det skal ikke være større skader, men det er bitemerker. Det har ikke medført sykehusopphold, sier Øvergaard i politiet.

Hunden skal ha vært på eget rom.

LES OGSÅ: Måtte gi fra seg lappen - kjørte alt for fort

Bortvist fra sentrum

Klokka 02:50 blir tre menn, som er rundt 20 gammel, bortvist fra sentrum i Vadsø, grunnet knuffing utenfor gatekjøkkenet. Alle skal ha vært beruset.

På Hesseng i Sør-Varanger var politiet til stede for å stoppe en fest klokka 03:55. Huseier ble gitt pålegg om å avslutte festen og holde lydnivået lavt.

En mann i 20-årene ble også tatt for nasking av en mobiltelefon i Kirkenes.

I Lebesby har politiet gjennomført en trafikkontroll i natt. 10 førere ble kontrollert, noe som førte til null reaksjoner.

LES OGSÅ: Mann i 20-årene fikk tilsnakk fra politiet: – Han viste fingeren til patruljen

– Skallet til den andre

I Hammerfest krangler to gjester inne på et utested i 01:40-tida. Den ene gjesten skal ha skallet til den andre, noe som førte til neseblod. Saken blir anmeldt over helga, og politiet følger opp saken.

Klokka 02:40 klarte ikke en berusa mann i 40-årene i Alta å komme seg hjem for egen maskin. Etter tips fra publikum om at mannen trengte hjelp, ble mannen hentet og kjørt til legevakta. Han var nedkjølt, og mannen ble overlatt til legevakta.

En berusa mann i 30-årene ble klokka 03:30 bortvist fra sentrum i Alta, grunnet hans oppførsel. Mannen skjønte ifølge politiet pålegget.

Klokka 05:00 har politiet vært på to privatfester i sentrum. Det skal ha vært mye støy for naboene, som gjerne ville sove. Huseierne fikk pålegg om å avslutte festene.

Artikkeltags