Dette kan du se på iFinnmark i helgen: – Målet er å komme oss helt til finalen. Der venter nok Alta og da er det vel kanskje slutt

FINALEHÅP: KIrkenes IFs A-lag reiser til Eliteturneringen 2020 med finaleambisjoner.

FINALEHÅP: KIrkenes IFs A-lag reiser til Eliteturneringen 2020 med finaleambisjoner. Foto:

Kirkenes IF er ett av lagene som ønsker å vite hvor de står i sesongen og deltar på Eliteturneringen 2020 i Lakselv kommende lørdag. Se hvert eneste spark på ballen på iFinnmark.

DEL

Det er tidlig i sesongen. Vintertreningen etter en lang juleferie er så vidt kommet i gang. Men det forhindrer ikke fylkets beste fotballag å møtes til Eliteturnering i Lakselv kommende lørdag.

Fjerdedivisjonslaget Kirkenes IF er en av de som deltar og kommer med ti av sine beste menn.

Sju pluss innbytter

Eliteturneringen spilles med en keeper og seks utespillere og innbyttere i Porsangerhallen, den samme banen som brukes til FeFo-turneringen i februar.

– Helt kamplikt blir ikke dette, man Eliteturneringen er en knallbra kickstart på sesongen. Det er en bra måte å starte treningssesongen på, så også for oss. Vi er i en forberedelsesfase og da kommer denne turneringen på et perfekt tidspunkt, sier KIF-trener Eivind Braaten Blix.

TRENERTRIO: Eivind Braaten Blix (i midten) er fortsatt hovedtrener for Kirkenes IFs A-lag. Med seg som spillende hjelpetrenere har han Brage Andreassen (til venstre) og Jørgen Nilsen Jerijärvi.

TRENERTRIO: Eivind Braaten Blix (i midten) er fortsatt hovedtrener for Kirkenes IFs A-lag. Med seg som spillende hjelpetrenere har han Brage Andreassen (til venstre) og Jørgen Nilsen Jerijärvi. Foto:

Han satte i gang treningen i Barentshallen sist mandag. 26 spillere deltok.

– Og da er det enda noen som mangler. Sånn sett ser det bra ut. Vi er en god gjeng med treningsvillige gutter, sier KIF-treneren som satser på å kjempe i toppen av fjerdedivisjon med sitt unge lag i sesongen som sparkes i gang i april.

Braaten Blix synes turneringen i Lakselv er helt topp.

– Man skal ikke legge all verden i dette og sportslig kan det vel ikke sammenliknes med å spille elleve mot elleve, men dette gir en pekepinn på hvor vi står fysisk og fotballmessig. Guttene synes det er gøy å spille fotball og her får de vite hvor de står så tidlig i sesongen.

Møter Alta

Finnmarks suverent beste fotballag, Alta IF, kommer til Eliteturneringen med to lag.

– Vi har fått Altas førstelag i gruppa vår, så realistisk sett så blir vi best nummer to i gruppa. Men vi håper jo å gi dem kamp, sier Braaten Blix.

– Dere kom til semifinalen i fjor, sikter dere høyere i år?

– Ja, klart det. Jeg tipper vi kommer til finalen og taper mot Alta. Det gjelder å sette seg høye mål og samtidig være realistisk, sier KIF-treneren som skal telle opp aktuelle spillere på onsdagstreningen og ta ut de ti som skal dra til Eliteturneringen i Lakselv.

Lagene

Her er lagene som deltar i lørdagens Eliteturnering;

Herrer:

Avdeling 1: Alta 2, Porsanger 1, Sørøy/Glimt, HIF/Stein 1

Avdeling 2: Alta 1, HIF/Stein 2, Kirkenes IF, Porsanger 2

Damer:

Porsanger 1, Porsanger 2, HIF/Stein, BUL1, BUL2, Alta.

Semifinaler og finaler spilles lørdag ettermiddag.

Facebook-like

Artikkeltags