Gå til sidens hovedinnhold

Dette er straffen etter Farmen-festen

Det opplyser Finnmark politidistrikt i en pressemelding.

Politiet i Finnmark har i dag utskrevet to forelegg til arrangøren av Farmen-festen som ble holdt på klubbhuset til Indre Billefjord idrettslag på kvelden lørdag 27. februar 2021.

– Etter gjeldende nasjonale regler på tidspunktet var det ikke lov å gjennomføre private arrangement innendørs med flere enn 10 personer, opplyser Morten Daae i Finnmark politidistrikt i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Farmen-presten ber om tilgivelse: – Vi handlet i god tro

Festen ble arrangert på et tidspunkt med urovekkende smittespredning i Norge, men med lite smitte i Finnmark skriver politiet videre. Selv om deltakere testet seg før og etter de ankom Finnmark var det ikke åpning i regelverket for å arrangere slike fester.

Idrettslaget og en person får et forelegg på 20 000 kroner hver for å ha arrangert festen og brutt Smittevernloven § 7 – 12, jf. covid-19-forskriften § 24, jf. smittevernloven § 4 – 3, jf. covid-19-forskriften § 13a.

LES OGSÅ: Full radiotaushet fra idrettslaget etter Farmen-fest lørdag

For de øvrige deltakerne på arrangementet er forholdet henlagt etter bevisets stilling.

– Etter å ha vurdert saken og forskriften har vi kommet til at det er tvil om at deltakerne på et arrangement av denne type kan straffes slik forskriften nå er. Derfor er forholdet henlagt for deres del, opplyser Daae.

Les også

Farmen-Nils reagerer på fest-artikkel: – Det er blank løgn at vi har spurt om godkjennelse til å feste

Kommentarer til denne saken