Gå til sidens hovedinnhold

Dette er årets prisvinnere

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter fylkesutvalgets møte i Vadsø tirsdag ble det prisutdeling på kvelden. Under er vinnerne og juryens begrunnelse.

Oss-nor er årets lærebedrift

Hovedutvalget for kompetanse sier i sin vurdering at Oss-nor har over flere år tatt inn lærlinger i industrimekanikerfaget og CNC-maskineringsfaget. De har utviklet et lokalt konkurransedyktig fagmiljø mot de etablerte bedriftene i sør. I Hammerfest har de blitt et sentralt høyteknologisk verksted med fokus på lokal rekruttering.

Fylkeskulturprisen: Tana kulturskole

Denne prisen skal gis til personer eller organisasjoner som hører hjemme i fylket, og som har vist vedvarende evne og vilje til å yte aktiv kulturinnsats ut over det vanlige.

Juryen skriver begrunner prisen med at over lang tid har Tana kulturskole prioritert kreativt arbeid med barn og ungdom og bidratt til å løfte frem unge talenter. Hele ni elever fra skolen har siden 2004 mottatt Norsk kulturskoleråds Drømmestipend.

Tana kulturskole er med på å styrke barn og unges identitet og selvfølelse, og gir dem mulighet til å utvikle sine kreative evner.

Folkehelseprisen: Offroad Finnmark

Folkehelseprisen skal stimulere til økt oppmerksomhet og innsats rundt folkehelsearbeid i Finnmark, og prisvinneren skal ha gjort en særskilt innsats på folkehelse i sitt nærmiljø og/eller i hele Finnmark.

Prisen for 2019 går til Offroad Finnmark. De tildeles prisen fordi de bidrar til at terrengsykling er blitt en folkesport i Finnmark. I tillegg til selve rittet arrangeres det barneritt, og det skapes folkefest rundt arrangementet. Dette er til stor inspirasjon for sykkelmosjonister i og utenfor Finnmark.

Trafikksikkerhetsprisen: Porsanger scooterforening

Finnmark fylkeskommunes trafikksikkerhetspris deles ut til personer, grupper eller organisasjoner som har gjort en særlig innsats for å bedre trafikksikkerheten i fylket.

7. oktober ble det klart at Porsanger scooterforening tildeles årets pris for sitt mangeårige arbeid med snøscootersikkerhet.

I vurderingen av kandidaten heter det at prisen både «vil hedre foreningens mangeårige arbeid med sikkerhet for snøscooterbrukere i Porsanger og bidra til å synliggjøre viktigheten av denne typen arbeid i andre kommuner i fylket.»

Kommentarer til denne saken