– Det har gått 13 ras og likevel tar folk seg inn i sperret område

Politiet reagerer.

DEL

Politiet har igjen fått meldinger om at folk har tatt seg forbi sperringene som er satt ut på Magerøya. Folk har enten med kjøretøy eller til fots, tatt seg inn i de rasutsatte områdene i Nordkapp kommune.

Politiet minner nok en gang om ferdselsforbud i de rasutsatte områdene i Nordkapp.

– Dette medfører stor fare for ens eget liv, men også for redningsmannskap som eventuelt må inn i området hvis det utløses et skred. Dessuten, dersom noen tar seg inn i områdene og blir tatt av skred, kan det ta lang tid før vi får sendt ut letemannskap på grunn av den store rasfaren, skriver politiet.

Det er altså med stor risiko at en beveger seg inn i de områdene, ikke bare fordi det er stor fare for snøskred, men også fordi det kan ta lang tid før hjelpen når fram.

Over hele Finnmark er det stor snøskredfare nå. Kraftig vindøkning vil føre til stor vindtransport av snø inn i leheng, ifølge politiet.

– Skred kan utløses både naturlig og av skiløper. Unngå ALT skredterreng. Så vi må dessverre gjenta: Det er ikke lov å ta seg inn i områdene som er sperret av. Det gjelder alle områdene og veiene som har fått ferdselsforbud. Bommene er nede eller det er satt opp sperrebukker, skriver politiet på Twitter.


Artikkeltags