Revygjengen begynte med faste øvinger i oktober, men det er først etter jul det begynner å bli mer intensivt. Revysjef Gro Sørensen tror hun har hatt kun 4-5 kvelder hjemme den siste måneden.

Revyen ble spilt fredag 7. februar og settes også opp lørdag kveld.

Den siste uken blir skuldrene høyere og høyere og høyere. Spesielt ungdommene har vært redde og sagt «det her går aldri bra, vi har bare tre ganger igjen å øve. Hvordan skal vi få det her til?»

– Det er så deilig å være i gang, sier en fornøyd Gro Sørensen.

Jøran Hansen startet som revysjef for Talvikrevyen for nøyaktig 20 år siden. I år er han med i noen av sketsjene, men i løpet av pausen hadde han skiftet til dress og satte seg ned som publikummer.

– Kanskje jeg springer opp på avslutningsnummeret, sa han og lente seg tilbake i stolen.

Hvorfor har det gått så bra i 20 år?

– For det første har vi bygda bak oss, vi har Huset, folk som stiller opp og lager festen. Det at vi skriver mye selv og at alle er med på å forme numrene selv – det tror jeg er suksessoppskriften, svarer Gro Sørensen

Det virket som det var veldig god stemning i salen.

– Fra vi kom inn på scenen så var det bare masse jubel – det er så artig og det gir energi. (...) Jeg er så heldig som har alle de bak som virkelig gjør en kjempejobb. Jeg er revysjef ja, men det er veldig mange som gjør masse.

Kanskje revyen spiller i 20 år til?

– Ja, det vet man ikke. Det er jo artig å holde på, kanskje at man ikke er like aktiv på scenen, men at man fortsatt er med.

– Selv om ungdommene var redde for hvordan dette skulle gå, så sa de til meg i dag: «jeg skal bli her for alltid, jeg skal aldri slutte på revy», avslutter Gro Sørensen.