– Det er så deilig å være i gang

Av

Det er nøyaktig 20 år siden Talvikrevyen ble satt opp for første gang. I år igjen inviterer de til sin lokale revy på samfunnshuset.

DEL

Revygjengen begynte med faste øvinger i oktober, men det er først etter jul det begynner å bli mer intensivt. Revysjef Gro Sørensen tror hun har hatt kun 4-5 kvelder hjemme den siste måneden.

Revyen ble spilt fredag 7. februar og settes også opp lørdag kveld.

”Nå fååår det være nok”: Politibetjenten etterforsker hva som har skjedd med fårene. Hundeeier prøvde å gi en god ”fååårklaring”.

”Nå fååår det være nok”: Politibetjenten etterforsker hva som har skjedd med fårene. Hundeeier prøvde å gi en god ”fååårklaring”. Foto:

Den siste uken blir skuldrene høyere og høyere og høyere. Spesielt ungdommene har vært redde og sagt «det her går aldri bra, vi har bare tre ganger igjen å øve. Hvordan skal vi få det her til?»

– Det er så deilig å være i gang, sier en fornøyd Gro Sørensen.

Veteranene: Som en del av åpningsnummeret fikk vi se småsnutter fra gamle sketsjer. Her er Jøran Hansen og Gro Sørensen in action.

Veteranene: Som en del av åpningsnummeret fikk vi se småsnutter fra gamle sketsjer. Her er Jøran Hansen og Gro Sørensen in action. Foto:

Jøran Hansen startet som revysjef for Talvikrevyen for nøyaktig 20 år siden. I år er han med i noen av sketsjene, men i løpet av pausen hadde han skiftet til dress og satte seg ned som publikummer.

– Kanskje jeg springer opp på avslutningsnummeret, sa han og lente seg tilbake i stolen.

En kokk de fleste kjenner til: Bård Tomter fikk synge flere ganger i løpet av revyen. Her i et eget solonummer.

En kokk de fleste kjenner til: Bård Tomter fikk synge flere ganger i løpet av revyen. Her i et eget solonummer. Foto:

Hvorfor har det gått så bra i 20 år?

– For det første har vi bygda bak oss, vi har Huset, folk som stiller opp og lager festen. Det at vi skriver mye selv og at alle er med på å forme numrene selv – det tror jeg er suksessoppskriften, svarer Gro Sørensen

BlimE: Siste innslag i 1.akt var den originale blimE-dansen med delvis egenskrevet tekst.

BlimE: Siste innslag i 1.akt var den originale blimE-dansen med delvis egenskrevet tekst.

Det virket som det var veldig god stemning i salen.

– Fra vi kom inn på scenen så var det bare masse jubel – det er så artig og det gir energi. (...) Jeg er så heldig som har alle de bak som virkelig gjør en kjempejobb. Jeg er revysjef ja, men det er veldig mange som gjør masse.

Kanskje revyen spiller i 20 år til?

– Ja, det vet man ikke. Det er jo artig å holde på, kanskje at man ikke er like aktiv på scenen, men at man fortsatt er med.

Scooterboys: Ungdommene fikk mye scenetid i revyen. Her er de i et sangnummer som sinte kronstinger.

Scooterboys: Ungdommene fikk mye scenetid i revyen. Her er de i et sangnummer som sinte kronstinger. Foto:

– Selv om ungdommene var redde for hvordan dette skulle gå, så sa de til meg i dag: «jeg skal bli her for alltid, jeg skal aldri slutte på revy», avslutter Gro Sørensen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken