Gå til sidens hovedinnhold

– Det er ingen andre enn SP, AP og SV som har ansvaret for at hurtigbåttilbudet i Loppa blir rasert

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fylkesrådet, bestående av AP, SP og SV, styrer etter en politisk plattform hvor de sier de tre partiene vil styrke det desentraliserte tjenestetilbudet og sikre balanse i forholdet mellom by og bygd. De skriver de skal bidra til positiv utvikling, bolyst og bærekraftig vekst. Og om buss-, ferge- og båttilbudet lover de at de skal bidra til velfungerende arbeidsmarkedsregioner og gode kommunikasjoner for innbyggere og næringsliv i HELE fylket.

Det er åpenbart at Fylkesrådet ikke har fulgt opp sine egne ambisjoner. I stedet for å bruke sitt politiske handlingsrom på å skape gode tjenester, god samferdsel og god kollektivtransport for innbyggerne og næringslivet i fylket, har de vært mest opptatt av å reversere sammenslåingen av Troms og Finnmark.

Det er ingen andre enn SP, AP og SV som har ansvaret for at hurtigbåttilbudet i Loppa blir rasert. Kuttene de tre partiene har gjort i båtrutene er definitivt ikke en styrking verken for innbyggere eller næringsliv. Tvert imot medfører reduksjonen i det allerede marginale hurtigbåttilbudet at det blir mer krevende for innbyggere og næringsliv i en liten veiløs distriktskommune.

For Høyre er det aller viktigste å legge til rette for gode tjenester til innbyggere og skape gode rammevilkår og forutsigbarhet for næringslivet. For å bygge bygd og by tettere sammen, og for å ta hele fylket i bruk, må samferdsel og kollektivtransport styrkes. Høyre fremmet derfor en interpellasjon om LoppaXpressen i fylkestinget etter at det ble kjent at fylkesrådet foreslo å kutte i rutetilbudet. I Høyres forslag til budsjett ble samferdsel styrket med 14 millioner kroner i 2021, hvorav 3 millioner kroner skulle brukes til å styrke båt- og fergetilbudet i Loppa kommune.

Senterpartiet snakker på inn- og utpust at de skal styrke distriktene. Da burde man i det minste forvente at den politikken de fører i posisjon ville styrke distriktene i eget fylke. Men det virker å være stor forskjell på hva SP sier i opposisjon og hva de gjør i posisjon. Det bør være en tankevekker for et parti som går til valg på å ta hele Norge i bruk. Hvordan Senterpartiet skal klare det, når de ikke klarer å ta hele Troms og Finnmark i bruk, er en gåte for meg.

Ståle Sæther

Nestleder Troms og Finnmark Høyre

Gruppeleder Loppa Høyre

Kommentarer til denne saken