«Det er ikke lett å være ordfører i flere av Finnmarks kommuner, noen steder går de i tog»

Jon Nikolaisen

Jon Nikolaisen Foto:

Av

Tanker etter formannskapsmøtet første oktober 2020.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg har vært med i politikken noen år.

Til å begynne med som vara til kommunestyret å deretter som fast medlem i kommunestyret og vara til formannskapet. Denne perioden er jeg for første gang fast medlem i formannskapet.

Jeg har gjennom årenes løp opplevd mye rart under forskjellige ordførere og formannskap, både på form og språkbruk alle veier og det er naturlig siden det består av forskjellige personer som er satt sammen i et fora.

Torsdagens formannskaps møte gir flashback til den gang jeg gikk på Lakselv ungdomsskole.

LES OGSÅ: Ordføreren skjelte ut andre i formannskapet: – Si hva faen dere vil!

Der var vi i klassen av og til samlet, av og til enkeltvis, i opposisjon mot lærerne, mye for at etter 8–9 år begynte man å bli drittlei hele greia og hormonene hjalp til.

Særlig vi gutta på bakerste rekke kunne fra tid til annen finne på å skape oss harselere i tide og utide. Vi kunne skjære grimaser, banke hodet i pulten for å illustrere hvor idiotisk læreren var og generelt bare jåsse om så hvor mye.

Vi greide å mobbe læreren på en sånn måte at hen begynte å grine og/eller gikk ut av klasserommet, og rektor måtte komme inn. Andre ganger ble vi sendt til rektors kontor. Og når læreren en sjelden gang eksploderte: «Ha, ha du kan ikke røre oss». Vi betraktet da nesten alltid reaksjonene som en stor seier. Det fantes, og episoder som vi angret på burde vært flere.

Heldigvis for samfunnet, og oss selv, har vi blitt voksne og har lært mye av hendelsene da, på godt og vondt.

Etter torsdagens møte måtte jeg i hui og hast hjem for å melke ei kvige som opponerte mot budeia og fikk ikke tid til å resonnere på møtet umiddelbart.

Møtet hadde vart lenge og det som så ut til å være en proformasak, eskalerte. Etter mye diskusjoner frem og tilbake om møtet kunne lukkes eller ikke, ble det en diskusjon om hvem som skulle være med. Når ordfører ville utsette saken først og sa at møtet var slutt, kom trusselen om at dette ville det bli mediesak om, hvor da ordfører repliserer.

Da snur hele diskusjonen seg til at det er ordfører som kaller valgte formannskapsmedlemmer for uakseptable ting. Møtet ble satt igjen og saken ble trukket.

Det er ikke lett å være ordfører i flere av Finnmarks kommuner, noen steder går de i tog.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken