Dagens ruspolitikk er gammeldags. For isteden for å hjelpe de som trenger hjelp, så ønsker flere partier straff fremfor hjelp. Dette medfører økt kriminalitet blant unge i form for utpressing, tvunget til å selge, forfølgelse, men ikke minst får livet sitt ødelagt, fordi man skal straffeforfølge de som tar seg en joint, i stedet for å hjelpe de som bruker marihuana som en løsning for sine plager i livet.

I 2020 var det 324 overdosedødsfall i Norge. Det er 324 dødsfall for mye! Hvordan skal man motvirke at flere hundre personer dør hvert år av overdose i Norge? Troms og Finnmark FpU vil derfor legalisere marihuana. Det er på tide å tenke nytt, å ikke gammeldags! Når vi ser til andre land som har gjort det samme, så ser man ifølge statistikken en nedgang i bruk av marihuana og overdoser.

Det finnes masse positive ting i å legalisere marihuana, noe av det, er at man vil stoppe kriminelle gjenger som tjener seg rike på andre og minske kriminaliteten kraftig. Gjenger vil ikke ha den samme muligheten de hadde før, til å tjene seg rike på at andre trenger hjelp.

Staten i dag driver på med rusmidler til de som sliter i dag, blant annet LAR (legemiddelassistert rehabilitering) for de som er avhengig av opiater. Så hvorfor skal ikke staten kunne styre salget av marihuana? Tar staten ansvar, vil man sørge for en tryggere hverdag for de som bruker marihuana, med å sørge for at marihuana ikke blandet med ren fentanyl og eller amfetamin som tar livet av flere mennesker hvert eneste år! For det er jo helt fantastisk, at man faktisk kan få brennevin på resept oss legen i dag til medisinsk bruk, men ikke marihuana som er mindre vanedannende enn alkohol.

Dessverre ser vi at dødsfall på grunn av narkotika stiger hvert eneste år i Norge. Det er flere som kjenner en eller flere som har tatt en overdose, som har latt vær å ringe etter hjelp, fordi de er redde for om politiet kommer med ambulansen til stedet. Redde for å bli straffeforfulgt, i stedet for å få hjelp.

Så hva er det Støre og co vil gjøre med dette problemet? En rødgrønn regjering full av maktkåte politikere! Som ikke ønsker å gjøre en pelle mannskjit for de som trenger hjelp! De vil holde på dagens rus ordning, der man velger å straffe rusavhengig enn å hjelpe de! En politikk som går ut på å straffe de som trenger hjelpen aller mest, og hva er det dette gjør med samfunnet vårt? Jo, det sørger for flere dødsfall, flere som havner på kjøre, flere som blir avhengig av sosialstønad.

Troms og Finnmark FpU er klar i vår tale! Vi vil hjelpe de som sliter, og i første omgang sørge for at de som bruker marihuana som fast alternativ legemiddel, skal få det på en sikker måte! De skal slippe å ty til å kjøpe det på åpne gater. Der vi heller vil hjelpe dem som sliter mest, ikke sette dem i bur full av skam og hat. Så vær så snill jævla sosialister, kom dere ut av det fantastiske solidaritet-skapet deres! Å faktisk møte virkeligheten som vanlig folk også lever. Eller er rusmisbrukerne ikke vanlige folk i dokkers øyner?

Les også

Arbeiderpartiet sprer usannheter om rusreformen