Det blir vindfullt i Finnmark

GLATT: Veien mellom Vardø og Vadsø er glatt mandag morgen.

GLATT: Veien mellom Vardø og Vadsø er glatt mandag morgen. Foto:

– Det er nok mange som ønsker et stabilt høytrykk, men det er ikke i sikte.

DEL

Minusgradene vil fortsette, ifølge meteorologene. Bare mandag vil det være plussgrader overalt i fylket, hvor det vil bli varmest i kystnære strøk.

– Det vil være perioder med sludd eller snø. I kystlinje strøk vil det være såpass høye temperaturer at det meste vil falle som regn, sier meteorolog Martin Granerud.

Kaldt til uka

Vinterværet vil likevel ikke gi seg, og allerede på tirsdag dreier vinden mot nord og temperaturene vil falle. Onsdag blåser vinden fra sørøst, og temperaturen vil trolig stige litt.

– Det vil bli rundt null grader i kystområdene, men det kan godt bli kaldere. Onsdag vil det være noe nedbør på vidda hovedsakelig, og på ettermiddagen kan det spre seg nordover til andre steder av fylket, da hovedsakelig ytterlige strøk, sier meteorologen.

Også inn mot helgen vil det være kjølig, ifølge meteorologen.

– Det er nok mange som ønsker seg et stabilt høytrykk, men det er ikke i sikte enda.

Liten kuling

– Det vil være vinterføre store deler av uka, bortsett fra i morgen. Hvis det fryser på så kan det bli is flere steder og gi utfordrende kjøreforhold første delen av tirsdagen, sier Granerud.

Flere stedet i fylket vil det blåse opp til uka. Mandag er det ventet liten kuling utsatte steder, men det er først på tirsdag at det vil blåse ordentlig opp enkelte steder.

– Nordavinden kan blåse opp fra liten til stiv kuling på kysten.

Også lenger øst er ventet opp mot stiv kuling i Sør-Varanger, Vardø og Vadsø allerede fra formiddagen.

Artikkeltags