Denne gjengen var ute på plogging

INNSATS FOR MILJØET: Studentene stilte villig opp for å rydde i området rundt UiT i Alta.

INNSATS FOR MILJØET: Studentene stilte villig opp for å rydde i området rundt UiT i Alta. Foto:

Stilte opp for miljøet.

DEL

Bærekraftspiloten ved UiT i Alta arrangerte torsdag plogging i nærområdet. Rundt 15 studenter og ansatte deltok i aktiviteten som går ut på å jogge og plukke søppel.

Bærekraftspilot ved UiT, Annichen Iwarsson, organiserte ploggingen som hun forklarer slik:

– Det vi har valgt å kalle plogging er rett og slett å jogge og plukke søppel. I går var alle velkommen til å plukke søppel om de gikk, syklet, jogget eller om de ville skli rundt på svevebrett (hoverboard). Av det jeg så, så valgt alle å gå, sier Annichen til UiTs nettside.

– På selve eventdagen startet vi opp klokka 11, og da kom det et par studenter og en del ansatte fra universitetet. De fikk alle utdelt hansker, Antibac, og et område rundt universitetet hvor de skulle sette inn støtet mot forsøplingen. Jeg fokuserte da først på å dele ut områder rett rundt hovedbygget, og de ulike parkeringsplassene. Litt etter klokka 13 kom det en større studentgruppe som plogget på Follumsvei rundt studentboligene på Nyland og litt inn mot Alta nye sentrum, sier Iwarsson.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

SMITTEVERN: Bærekaftspilot Annichen Iwarsson ved UiT Alta hadde alt på stell for sikker søppelplukking da studenter og ansatte ved UiT Alta plogget rundt campus torsdag.

SMITTEVERN: Bærekaftspilot Annichen Iwarsson ved UiT Alta hadde alt på stell for sikker søppelplukking da studenter og ansatte ved UiT Alta plogget rundt campus torsdag. Foto:

– Nøyaktig hvor mye vi fikk plukket av søppel, har jeg ikke oversikt over, da de fleste kastet søppelet i oppmerkede konteinere som vi hadde merket av på kartet. Men jeg har sett flere stor søppelposer, så vi fikk absolutt plukket en del. Totalt var det rundt 15 som møtte opp, så det ble rikelig med pizza til hver person da det var utdeling av dette klokka 15, forteller bærekraftspiloten.

– Det er altså fortsatt mulig å være med og plogge, men da må man ta ansvar for det selv. Så vi oppfordrer alle, både studenter og ansatte til å ta seg en ploggerunde i løpet av helgen, sier Iwarsson.

– Jeg håper vi kan få til noe tilsvarende i løpet av høsten også. Da er det kanskje litt mindre snø, og vi kan få plukket enda mer søppel. Videre er det stas å se at vi kan få til å gjøre noe sammen, selv i den tiden vi er inne i nå, da med god avstand, sier Iwarsson.

KLARE TIL INNSATS: Her er to av ploggelagene klare med hansker og sekker og antibac.

KLARE TIL INNSATS: Her er to av ploggelagene klare med hansker og sekker og antibac. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken