Denne er til Gamvik Senterparti

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Denne er til Gamvik Senterparti.

Jeg har gått på Gamvik skole i 10 år, jeg sitter igjen med et akademisk og sosialt utbytte langt over det en gjennomsnitlig storskole noen gang kunne gitt meg. Jeg har fått en skolegang tilpasset meg, og jeg har lært å være sosial med alle, på tvers av alder, kjønn, interesser og nasjonalitet.

Men det har også vært en skolegang preget av frykt, angst og framtids-usikkerhet. Frykt for at kommunepolitikerne skal bryte løftene sine, angst for at skolen jeg elsket skulle bli lagt ned, og framtids-usikkerhet i form av at jeg, familien min, og alle vennene mine ville bli nødt til å flytte. Vi i Gamvik har måtte gått i fakkeltog, laget plakater og skrevet avisinnlegg, møtt opp på folkemøter, formannskapsmøter og kommunestyremøter. Vi har hver jævla jul måtte kjempe for skolen vår.

Men under forrige valg lovet alle partier(med unntak av frp) å ikke røre skolestrukturen, dette ga ny bolyst, framtidsoptimisme og etterlengtet jule-ro.

Politikerne lovet det flere ganger igjen etter valgkampen, på møter, facebook og i avisa.

Det gjør men derfor irritert at jeg nå får vite at vår ordfører nå har bedt om utredning av skolestruktur, det er kun flaut og skamløst. Jeg er fullstendig klar over at det må spares penger i årets budsjett, men skole er det mest økonomiske en kommune kan drive med, så å spare med å kutte i skole vil i realiteten være å knuse økonomien enda mere. Jeg forventet mere av en fisker fra et sosialistisk parti. Men jeg har fortsatt håp, jeg vet at AP aldri vil støtte skolenedleggelse, og jeg regner med at SP, altså de-sentraliseringspartiet heller aldri vil støtte nedleggelse av den viktigste delen av et lokalsamfunn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken