Gå til sidens hovedinnhold

Den sørgelige veien til Masjokdalen – igjen!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det later ikke til at denne veien noensinne skal bli sånn noenlunde bra. En har klaget gjentatte ganger, og kommunen har stundom fylt igjen høl og groper med grus, som fyker bort etter hvert.

Det er også mye trafikk på denne veien. Også fritidstrafikk til fjellet m.m. Og på langstrekka, nærmest riksveien var det fast dekke cirka 2 km, og ingen klaget på denne, mens resten var full av høl og humper, og det avstedkom klager herom fra så vel skolebussene som andre. Så man hørte da at den ansvarlige damen i kommunen lover bedring, og uttrykte at jo, denne veien må vel få seg litt «kjærlighet»!?

Det var øverst i dalen at det var verst, og som det jo riktignok ble fylt i noe grus, som holdt en stund. Men ingen forstår hvorfor denne før nevnte langstrekka, som alt hadde fast dekke, plutselig skulle bli avskrellet dette, for deretter å påfylles nytt gruslag, sist sommer. Etter dette var det ikke regn på en måneds tid, og kommunen husket heller ikke å deretter bruke veisalt for å binde grusen, hvilket gjorde at storparten av grusen stadig fyker til skogs, og det har dannet seg nye humper og «vaskebrett» i vegen. (Mrk; «vaskebrettet» var forløper for vaskemaskinen.)

Les også

Anne-Lise (81) føler seg ignorert: – Folk er rystet over veien her

Vel, ganske uforståelig for oss vanlige folk, og trafikanter her. Det må gå an å gjøre det bedre, når de først har begynt å bruke kommunens penger på veien, – og å fullføre jobben. Man lurer litt på hvor kompetansen og arbeidsmoralen i kommunen ligger. Det sies jo at det meste skjer på kafferommet? Men håper det er en myte.

Dog er en ikke overbevist, slik forfatning vår adkomstvei til Masjokdalen er i, spesielt etter fjerning av asfalten som var intakt. Lurer på om ikke kommunen har et overordnet ansvar for å kontrollere at pengene som brukes til vedlikehold blir riktig anvendt. Og det ikke minst, skrelle/skrape bort god asfalt, for så å erstatte med løs grus, uten å salte – som nå, – grusen fyker bort og danner humper. Det er å jobbe med ræva foran. Mon det ikke er betimelig for kommunen å hyre inn folk med kompetanse, som kan gjøre en jobb, som man kan kjennes ved, i stedet for dette makkverk som vår nevnte vei vitner om.

Kommentarer til denne saken