Gå til sidens hovedinnhold

Den savnede mannen er funnet omkommet

Artikkelen er over 2 år gammel

35-åringen som var savnet etter brannen smoltanlegget i Friarfjord, er funnet omkommet.

Den savnede etter brannen er funnet og vil bli sendt til obduksjon, opplyser politiets operasjonsleder Svein Erik Jakobsen.

– Han ble funnet ut fra de opplysningene vi var satt inne med på forhånd. Det var i det første bygget som brant og kollapset, før bygning nummer to tok fyr, sier han.

Frigir ikke navnet

Den savnede mannen er 35 år og har bostedsadresse i Namdalseid i Trøndelag. Han var ansatt i firmaet Namdal Plast AS som hadde et arbeidsoppdrag på smoltanlegget.

Tradisjonelt bruker politiet å frigi navnet på savnede personer. Politiet har nå, etter ønske fra de pårørende, valgt ikke å frigi navnet på den omkomne mannen.

– Vi har varslet de pårørende om funnet, og om at han vil bli sendt til obduksjon. Obduksjon en prosedyre som er vanlig i denne type saker. Vi ønsker å få en nærmere avklaring på dødsårsak, sier Jakobsen.

Undersøker branntomta

Gjennom mandagen har politiet gått i gang med taktisk og teknisk etterforskning etter brannen på smoltanlegget i Friarfjord.

Kriminalteknikere er i gang med sine undersøkelser. Kulden, og forholdene på stedet, gjør det vanskelig for krimteknikerne å undersøke branntomta. Dette arbeidet vil bli avsluttet i løpet av kvelden.

LES OGSÅ: 35-åring fra Trøndelag er savnet og fryktes omkommet etter storbrannen i Friarfjord

Politiet har så langt avhørt åtte personer.

– Vi kan ikke gå i detalj om på hva som er forklart, men det vi vet er at det ble utført vedlikeholdsarbeid da brannen startet, opplyste polititjenesteleder Einar Ingilæ tidligere mandag.

LES OGSÅ: Høy temperatur i kollapset bygning hindrer søk etter savnet mann

Det var tidlig søndags morgen, klokken 07.40, at meldingen om brannen på smoltanlegget kom inn. Brannen spredte seg i nitiden til et bygg i nærheten.

LES OGSÅ: Storbrann og eksplosjonsfare i smoltanlegg – én mann antatt omkommet og naboer evakuert 

 

Kommentarer til denne saken