Delta også ved fylkestingsvalget

Av
DEL

MeningerI et innlegg i FD av Kjersti Sollien Iversen fra Hammerfest Høyre, argumenterer hun sterkt for at velgerne i Hammerfest bør stemme ved fylkestingsvalget, siden det nye fylket Troms og Finnmark vil få ansvaret for viktige oppgaver som gjelder Hammerfest. Jeg er fullstendig enig med henne i dette. Derimot kan jeg ikke slutte meg til påstanden om at Hammerfest er dårlig representert fra alle partier.

Det er riktig at partiene fra Hammerfest ikke alle kan regne med å bli representert på fylkestinget. Det gjelder også Høyre, hvor deres fremste kandidat er ført opp på 33. plass. Hammerfest Senterparti kan i alle fall ikke regne med å bli representert, siden de ikke har en eneste kandidat blant de 63 nominerte, mens eksempelvis Kvæfjord, som har en fjerdedel så mange velgere som Hammerfest, har hele tre kandidater på valglista. Vi kan vel neppe regne med at disse vil ivareta våre interesser? Så kan det innvendes at alle valgte medlemmer er bundet av sitt partiprogram, men det en brøkdel av sakene som behandles i fylkestinget, hvor standpunkter er å finne i et partiprogram.

De eneste partiene fra Hammerfest som kan regne med å bli representert på fylkestinget er Kristelig Folkeparti og Arbeiderpartiet. Hammerfest KrF har Ellen Birgitte Johansen på 2. plass, som burde kunne sikre henne plass et nytt Troms og Finnmark fylkesting.

Hammerfest Arbeiderparti har Tarjei Jensen Bech på 3. plass på lista. Han er dessuten nominert som fylkesvaraordfører, og vil uansett få en viktig posisjon i det nye fylkestinget. I tillegg har Hammerfest Arbeiderparti tre andre kandidater som alle vil kunne komme inn i fylkestinget, avhengig av kumuleringer.

Ønsker derfor velgerne i Hammerfest og Kvalsund å bli representert i det nye fylkestinget med flere enn Tarjei Bech (AP) og Ellen Birgitte (KrF), er nok det sikreste å stemme Arbeiderpartiet.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags