«Utrolig merkelig å ta tilbudet fra de som ikke har andre muligheter, mens man lar hurtigbåten fortsette hvor det finnes mange alternativer»

Hammerfest havn

Hammerfest havn Foto:

Av
DEL

LeserbrevFinnmark fylkeskommune og Geir Ove Bakken skal spare penger. Vel 32 millioner på samferdsel.

Forslagene som gjentas er å kutte ruter som blir lite brukt. Dette gjelder både buss og båt.

Den store forskjellen mellom buss og båt som kollektiv tilbud er at der det går buss, vil det alltid være alternativer. For de som er avhengig av båt er det hurtigbåtene som er det eneste alternativet.

Dette gjelder særlig i kommunene Loppa, ytre deler av Alta, Hasvik, Hammerfest, Måsøy, og deler av Tana og Gamvik.

Sjølvsagt kan en redusere eller kutte forbindelsene til småstedene. Det er et klart politisk valg en da gjør. Det er en ærlig sak. Men da ber en folk om å flytte. Det var kanskje ikke meninga med slagord som «alle skal med» eller» det skal være lys i husan». Vi vil på det sterkeste ta avstand fra slike forslag.

Fylkeskommunen har noen helt åpenbare alternativer til betydelige innsparingsmuligheter. Blant anna der hvor det går både hurtigbåt, kjører buss og er et flytilbud. Vi tenker i klartekst på Vargsundekspressen. Samtidig med denne går det nattbuss mellom Hammerfest og Alta. Hvilke passasjertall er det her? Disse to tilbudene kan på en mye bedre og billigere måte erstattes av det flybusstilbudet som var før Vargsundekspressen blei reåpnet.

Så vil vi presisere; Vi er ikke imot hurtigbåtrute mellom Hammerfest og Alta, eller mellom hvilke byer som helst i vårt fylke. Vi synes hurtigbåt er et utmerka kollektivtilbud. Men i en situasjon hvor fylkeskommunen må spare, så vil det være utrolig merkelig at en tar tilbudet fra de som ikke har andre tilbud, men lar et tilbud hvor det finnes mange alternativer få leve videre. Dette er det som kalles prioriteringer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags