«Ikke bruk kvinnekroppen som forhandlingskort»

Åse-Marie Småvik vil lørdag 27.februar blir det demonstrasjon med fakler og appeller på torget i Hammerfest mot det planlagte sjødeponiet i Repparfjorden. Foto: Privat

Åse-Marie Småvik vil lørdag 27.februar blir det demonstrasjon med fakler og appeller på torget i Hammerfest mot det planlagte sjødeponiet i Repparfjorden. Foto: Privat Foto:

Av
DEL

LeserbrevNEI TIL Å BRUKE KVINNEKROPEN SOM FORHANDLINGSKRT

Igjen har vi abortloven på dagsorden!

Igjen må vi kjempe en kamp!

Vi, som på 70-tallet og 80-tallet, trodde dette var over. Vi trodde vi nå kunne bestemme over egen kropp. At det var vår, og familiens valg, om å føde flere barn. Vi ser nå at det blir enda verre: Kvinnekroppen er blitt et forhandlingskort om å få regjeringsmakt.

KRF og Høyre har stukket hodene sammen og har dette forhandlingskortet klart- kvinnekroppen og nye runder med abortloven.

Regjeringskåte nestleder i KRF, Kjell Ingolf Ropstad, midtveis i kampen vi har vært vitne til i media, spilte inn sitt siste kort- krav om forhandlinger om å endre abortloven. Og Statsministeren var lynrask og grep sjansen, eller kortet, og så en sikrere regjering, og «en historisk mulighet til å endre abortloven»

ABORTSAKEN § 2c. I dag sier paragrafen:

«Etter utgangen av tolvte svangerskapsuke kan svangerskapsavbrudd skje når det er stor fare for at barnet kan få alvorlig sykdom, som følge av arvelige anlegg, sykdom eller skadelige påvirkninger under svangerskapet.»

Det blir nye runder med definisjon av begrepene som nevnes i paragrafen, og kvinner kan bli tvungen til å stakkarsliggjøre seg selv. Begrepet «levedyktig» kan bli en stor etisk og faglig diskusjon. Hva Høyre kan tilby KRF kan en lese seg opp på i media. Kort sagt, de vil bytte bort paragrafen som åpner for abort etter 12. svangerskapsuke ved alvorlig sykdom, med en ny formulering. Etter forslaget kan svangerskapsavbrudd kun være tillatt dersom «fosteret ikke er levedyktig».

En selvbestemt abort i dag innebærer at kvinnen kan søke om abort inntil uke 12. Hun blir da framstilt for en nemnd, eller møter en nemnd på to leger, som avgjør søknaden. Dersom avslag kan dette ankes. ( kortversjon)

Over hele landet vil det være markeringer mot å endre på abortloven og mot å bruke kvinnekroppen som forhandlingskort.

SV i Hammerfest har stor markering lørdag 17.11. Vi kan ikke akseptere å bruke kvinnekroppen som forhandlingsobjekt! Statsministerens tilbud om å endre abortlovens § 2C, må stoppes!

Det blir markering med Stand i Hammerfest lørdag 17.11 kl 14-15 på byens Torg. Hoved- appellant er vår 4. kandidat på Kommunevalglista, Laura Kjølås! Deretter våre 2 nye SU medlemmer- Mats Esekiassen og Joakim Rosvold Nilsen. Du vil få møte gamle, - og nye forkjempere av abortloven, får servert kaffe og får en god diskusjon.! Vel møtt!

Vh Hammerfest SV / Åse-Marie Småvik, leder.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags