«Dersom barnetrygden økte i takt med prisstigningen de siste 20 årene, ville nesten 20.000 færre barn bodd i en fattig husholdning»

Hanne Harila (SV) på talerstolen under kommunestyremøtet i Vadsø 16. februar 2017.

Hanne Harila (SV) på talerstolen under kommunestyremøtet i Vadsø 16. februar 2017. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevOver 100.000 barn bor nå i fattige familier i Norge. Barn som vokser opp i fattigdom har større risiko for å falle utenfor. De har større sannsynlighet for å bo trangt, for å slite på skolen og for å ikke ha råd til være med på fritidsaktiviteter. Dette er ikke bare et problem for den enkelte, men hele samfunnet. Å øke barnetrygden vil være et viktig tiltak for å redusere barnefattigdom.

Dersom barnetrygden økte i takt med prisstigningen de siste 20 årene, ville nesten 20.000 færre barn bodd i en fattig husholdning i følge tall fra Statistisk Sentralbyrå.


Dagens system for utbetaling av barnetrygd inneholder en grunnleggende urettferdighet. Den gjør de fattigste barnefamiliene enda fattigere. Debatten under kommunestyremøtet og på flere kanaler i ettertid viser at det er nødvendig å oppklare betydningen av dette. 

Veldig mange kommuner trekker fra barnetrygden i beregning av økonomisk sosialhjelp, dermed vil de som har minst bli straffet økonomisk for å motta barnetrygd.

Slik er det også her i Vadsø kommune. Dette er en urettferdighet vi må rydde opp i. Derfor utfordret SV alle andre partier i kommunestyret til å være med på endring av denne praksisen på budsjettmøtet i desember. Dessverre ble ikke dette vedtatt. Mens noen tok til orde om kostnader for kommunen og hva familiene vil bruke pengene på, er vi i SV opptatt av en bedre hverdag for barna som har aller minst i Vadsø. For barnetrygden kan gå til vinterklær, bursdagsgaver, og bleier. En familie som mottar økonomisk sosialhjelp; en fattig i familie, trenger en kommune som er med på å gjøre hverdagen lettere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags