En historie om min syke kropp, og noen tanker som langtidssyk

LANGTIDSSYK: Artikkelforfatteren har en kropp som ikke fungerer, en kropp som verker hele døgnet. Illustrasjon.

LANGTIDSSYK: Artikkelforfatteren har en kropp som ikke fungerer, en kropp som verker hele døgnet. Illustrasjon. Foto:

Av

Ja jeg har tenkt på selvmord, ja det har streifet min slitne kropp.

DEL

FinnmarksdebattenEn kropp, som ikke fungerer, en kropp som verker hele døgnet.

En kropp som ikke ønsker mat i dårlige perioder, en kropp som må akseptere at du har redusert matlyst av alle medikamentene du får for å fungere i hverdagen. En kropp som har trygghetsfølelse av de samme medisiner.

En kropp som må ha medisiner for å opprettholde dine mineral- og vitamin nivåer, som gjør at når disse er lave, gjør deg lite tiltakslysten, sofaen er din venn og du er slapp, trøtt, svimmel og utafor hele dagen.

En kropp som skulle spist mere fisk, men som ikke klarer verken smak, lukt eller konsistens av en fiskemiddag om den er kokt eller stekt.

En kropp som skal fungere i de krav som du og Nav setter på din aktivitetsplan, for at du skal få din ytelse eller stønad!

En kropp som skal forsøke å gjennomføre et treningsprogram, som en fysioterapeut setter opp for akkurat din sykdom og dine plager.

En kropp som skal stikkes med nåler, behandles med Tensapperat, for å få løst opp din bekkenlåsning, som gjør at du ikke klarer å gå helt normalt, som gjør at hofteleddet ditt er konstant betent.

Ryggsmerter som kommer av at dine støtdempere mellom ryggvirvlene står ute, og ikke trekker seg tilbake, slik som de normalt skal i læreboka på helse- og sosial som Wyller har skrevet om menneskekroppen.

En smerte og et ubehag som gjør at du dropper sosialt samvær. Skitreningen med ungene, fotballen eller judoen med den minste i familien. Det er den som gjør at du ikke orker noen ting, en smerte som går fra hofte og helt opp i nakken, fordi du strammer din kropp og gruer deg til bevegelse. En kropp som roper SLUTT! Hver dag, du forsøker å gå, stå, sitte, ligge.

En kropp som har rødt farevarsel 24/7 hele året!

En depresjon og angst som blir forsterket av de forhold beskrevet over, en depresjon og angst som bekymrer din fastelege, en bekymring som setter varsellampa på hos din saksbehandler hos Nav, en depresjon og angst som gjør at hver behandling hos fysioterapeuten, starter med hvordan har du det i dag? Og hva sier kroppen din.

En dårlig psykisk helse som gir deg timer hos psykologen å føyer seg inn i aktivitetsplanen din hos Nav som en aktivitet og medisinsk behandling!

Når du har behandlingstimer i perioder annenhver dag og du bruker all din energi på å dra på disse som syk, skal du da jobbe de andre ledige stundene?

Ja noen mener det, fordi at noen mener at du bruker ikke nok energi eller krefter på å være syk!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags