Legg bort stereotypiene!

Faksimile av Arne Reginiussens kommenterer om meningsmålingen hvor Senterpartiet har passert Arbeiderpartiet som største parti i både Troms og Finnmark.

Faksimile av Arne Reginiussens kommenterer om meningsmålingen hvor Senterpartiet har passert Arbeiderpartiet som største parti i både Troms og Finnmark.

Av
DEL

LeserbrevÅ slikke sine sår bør man få gjøre i fred, også om man er iFinnmark-redaktør. Men to utsagn i Reginiussens analyse av meiningsmålinga som viser at Sp er det nye folkepartiet i nord er så stereotypiske og fordummende at de må korrigeres.

For det første: Å spørre folk om råd i spørsmål som angår dem er ikke «populisme». Den som trur at Aps fall handler om at folk i Finnmark fikk lov å uttrykke meininga si, har ikke lært mye om demokrati og folkestyre av tvangssammenslåinga. Internpolitisk spill og taktikk er ganske uviktig i forhold til den virkelige saka: Hvordan bygge og utvikle et Finnmark i lag med befolkninga og i tråd med folks vilje.

For det andre: Å gjenta den slitte myta om Sp som et «hestehandlende maktparti» uten realpolitiske løsninger blir for dumt. Det står seg svært dårlig for en redaktør i utkant-Norge. Reginiussen virker rett og slett uinformert. Politisk makt og posisjoner har ingen verdi i seg sjøl; Senterpartiet stiller til valg fordi vi vil ivareta og utvikle trygge og gode lokalsamfunn i heile landet, der folk bor. Når sentraliseringsiveren og «storsjuka» herjer som verst, tar vi folk i distrikta, langs kysten, på småstedene og i byene på alvor. Det har vi alltid gjort, og det vil vi fortsette med etter valget.

I nytt terreng må en iblant bytte kart. Kanskje på tide å lufte ut i gamle gemakker og trekke frisk luft, herr redaktør?

Lodve A. Svare

Hammerfest Sp (førstekandidat), Forsøl


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags