Å bestille alkohol fra Vinmonopolet er fraktfritt, men medisin derimot?

RAMMES: Distriktene er skadelidende av kostbar fraktkostnad for medisiner, ifølge artikkelforfatteren. Illustrasjonsbildet er tatt ved en annen anledning.

RAMMES: Distriktene er skadelidende av kostbar fraktkostnad for medisiner, ifølge artikkelforfatteren. Illustrasjonsbildet er tatt ved en annen anledning. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Regjeringen har ødelagt sluttvederlagsordningen med å kutte transporttilskuddet til medisin, og vi i utkanten av landet må betale.

DEL

LeserbrevFra 1.1.2017 opphørte fraktrefusjonsordningen for forsendelse av legemidler fra apotek. Denne endringen slår uheldig ut for oss som bor der det ikke er noe apotek.

For utvalgte brukere (pasienter) kan medisin sendes hjem uten ekstra kostnader, og det er nå enda bra. Jeg mener at denne ordningen burde tilfalle alle som er avhengige av ulike legemidler.

De fleste bor i tettbygde strøk, og kan hente medisin, men det kan ikke alle gjøre. Viktig å merke seg at andel sykdom er likt fordelt uansett hvor man bor.

Vi som bor litt i «utkanten» i Hasvik må betale dyrt..........

Jeg fikk for ei tid tilbake tilsendt en reseptbelagt medisin fra et apotek i Alta, hvor pakken kom på 146 kroner og hvor medisinen kostet 38 kroner.

Hell i uhell er at maksimalprisen på medisin er lovregulert, hva hvis ikke?

Jeg forstår at apotekene må ta seg betalt for å sende pakker, men likevel?

Å bestille alkohol fra vinmonopolet er fraktfritt, men medisin derimot?

Jeg mener at nå må de ansvarlige for denne aktuelle problemstillingen komme på banen, dette finner vi oss ikke i. Det koster nok i det å være syk og avhengige av livsviktige medisiner.


 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags