– Hammerfest Arbeiderparti leverer i dag og i morgen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

FinnmarksdebattenNHO la i august i fjor fram det de kaller Kommune-NM – et barometer på kvalitetene rundt om i Kommune-Norge. Rangeringen gjøres på bakgrunn av helhetlige vurderinger på områdene næringsliv, arbeidsmarked, demografi, kompetanse og kommunal økonomi.
Plasseringen forteller selvsagt ikke den hele sannheten om situasjonen i den enkelte kommune. Undersøkelsen gir likevel nyttig informasjon om hvor vi som politikere bør legge inn en ekstra innsats for å skape enda større og vekst og attraktivitet i vår kommune.

Hammerfest ligger som nummer 64 av 428 kommuner, vi er nummer tre i Troms og Finnmark. Dette gode resultatet trekkes opp av måltall knyttet blant annet til Hammerfest kommune sin økonomi, og hvordan det legges til rette for næringslivet. Vår oppgave i årene som kommer er å fortsette vårt arbeid med å score høyt, både på det som måles direkte ved hjelp av slike barometre, men også hvordan vi fremstår opp mot næringsaktører.

Vår ordførerkandidat, Marianne Sivertsen Næss, har jobbet hardt de siste årene med blant annet driftsorganisasjonen for Johan Castberg. Her lykkes vi med å få etablert nøkkelfunksjoner rundt logistikk- og basefunksjoner lagt til Hammerfest. Vi har også lagt til rette for en ny forsyningsbase i Leirvika. Vår politikk og handlekraft gir synlige resultater! Som parti er vi fullt klar over at vi ikke er i mål med dette, samfunnet endres og vi må henge med. Vi konkurrerer, som de fleste vet, på et globalt marked med store aktører. Hammerfest Arbeiderparti jobber med fem hovedområder innenfor næring som vi skal satse videre på i neste periode. Disse pilarene er olje, gass og mineral, havbruk og fiskeri, turisme og reiseliv, energisatsing gjennom fornybar energi og sist, men ikke minst, handel og service. På det sistnevnte området har allerede vår kommune en ledende leverandørindustri i nordnorsk sammenheng og vi tåler sammenligning med de beste klyngene i landet.

For å lykkes på disse områdene framover skal Hammerfest Arbeiderparti jobbe målrettet med å få til nye etableringer på disse områdene i vår kommune. God næringspolitikk er også god distriktspolitikk, blant annet fiskeri- og havbruksnæringen kan gi et løft sånn at det forblir «lys i husan» også på de mindre plassene i vår fantastiske kommune.

Og vi skal gjøre mer; Hammerfest kommune skal være med å vurdere hvor det finnes et potensial for nye aktører, og hjelpe til når man får henvendelser fra mulige etablerere. Vi har naturgitte forutsetninger for å få på plass nye næringer eksempelvis på og i havet rundt oss, her skal vi aktivt fortsette markedsføringen og arbeidet opp mot disse aktørene. Gjennom en aktiv politikk rettet mot gründere, og bedrifter som ønsker å legge sitt neste kontor til vår region, vil vi skape rom for vekst også i fremtiden.

Samtidig skal vi fortsatt være en medspiller for bedriftene vi allerede har her. Næringslivet er i rask endring, gjennom globaliseringen ser vi mange trusler mot eksisterende aktører, Hammerfest Arbeiderparti ser muligheter gjennom aktivt å styre politikken også her.

Vi har gjort Hammerfest til en svært attraktiv kommune å bo og jobbe i. Hammerfest Arbeiderparti ønsker videre utvikling i vår nye kommune, i årene som kommer er det viktigere enn noen gang å bygge på det vi har skapt. Dette skal vi få til! 

Godt valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags