10 saker som er av avgjørende betydning for framtida i Nord-Norge

PÅ LAG FOR NORD-NORGE: Morten Skandfer, Stortingskandidat for Venstre i Troms, Trine Noodt, Stortingskandidat for Venstre i Finnmark og Ida Gudding Johnsen, Stortingskandidat for Venstre i Nordland.

PÅ LAG FOR NORD-NORGE: Morten Skandfer, Stortingskandidat for Venstre i Troms, Trine Noodt, Stortingskandidat for Venstre i Finnmark og Ida Gudding Johnsen, Stortingskandidat for Venstre i Nordland.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerUnder en uke gjenstår av årets valgkamp, og det gjelder å være tydelig på hvorfor velgerne skal gå for Venstre i Nord-Norge akkurat nå. 

Vi er Venstres stortingskandidater i Nordland, Troms og Finnmark og vi vil samarbeide om å løfte Nord-Norge, både internt i partiet og i politikken for øvrig. Samarbeid er nøkkelen til utvikling, og er dessverre mangelvare i det nordnorske politiske landskapet. I stedet for å dyrke konflikt og skape splid, bør politikere fra nord stå skulder ved skulder for å løfte landsdelen vår inn i framtida.

Vi vil trekke fram 10 saker som er av avgjørende betydning for framtida i Nord-Norge, og som vi står sammen om å jobbe for – uansett hvor mange av oss som kommer på Stortinget i høstens valg.

1. Lofoten, Vesterålen og Senja, og sårbare områder i Barentshavet skal ikke utsettes for oljesøl. Venstre har blokkert for åpning av områdene.

2. Forsvar. Vi vil styrke forsvaret i nord, hæren (bla ny jegerbataljon GP) og heimevernet. Andøya og Bardufoss skal videreføres som hovedbaser for overvåkningsfly og helikopter.

3. Nord-Norgebanen. Vi vil knytte landsdelen sammen og få framtida på skinner, og fikk utredning av mer jernbane i nord ( inkl Kirkenes- Rovaniemi) med i Nasjonal Transportplan.

4. Fiskeri. Fisken tilhører fellesskapet og skal sikre bosetting og sysselsetting langs kysten vår. Det ligger til grunn for vår fiskeripolitikk. Venstre har sikret fortsatt leverings- og aktivitetsplikt på kysten.

5. Lokalsykehus. Vi vil jobbe for akuttsykehus i Alta og mot nedleggelse av lokalsykehus i Nord-Norge. Ingen lokalsykehus er nedlagt denne perioden.

6. EØS-avtalen er avgjørende for grønn vekst i nord. Den sikrer oss markedsadgang, tilgang på arbeidskraft og viktige avtaler som forenkler vårt samarbeid med Europa.

7. Skole og utdanning. Vi vil satse på lærerne med mer videreutdanning og rekruttere flere nye lærere i nord. Vi vil styrke forskningsmiljøene og sørge for at flere studerer i Nord-Norge. Vi har allerede bygget rekordmange studentboliger, vil bygge flere elevhybler og har sikret 11 måneders studiestøtte.

8. Grønn vekst. Vi vil gi gründere, småbedrifter og næringsliv gode rammevikår og gjøre det lettere å starte nye bedrifter i nord. Venstre har styrket gründernes sosiale rettigheter.

9. Rent hav. Vi må styrke innsatsen mot marin forsøpling. Venstre har fått på plass midler til opprydding og forebygging.

10. Sterkere Nord-Norge. Vi vil flytte makt fra staten til kommunene og regionene, for at nordlendingene selv skal ta ansvar for utviklingen her vi bor.

Vi kan løfte Nord-Norge i lag. Da må vi slutte å dyrke konflikt - mellom regioner, mellom by og land, mellom privat kapital og offentlig velferd. Som Nord-Norges kandidater for Venstre ved valget, vil vi jobbe sammen for en bedre politikk for klima, skole og nye jobber i nord. Og vi søker samarbeid med alle som er på lag med framtida.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags