«Med hilsen fra en avensjuk, smålig og surmaga tollskolt»

Magnar Mikkelsen svarer på kritikken han fikk etter at han skrev et innlegg om Discovery Channels framstilling av denne gjengen på Veidnesklubben. Illustrasjon.

Magnar Mikkelsen svarer på kritikken han fikk etter at han skrev et innlegg om Discovery Channels framstilling av denne gjengen på Veidnesklubben. Illustrasjon. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kjære Arne Reginiussen!

Du er ansvarlig redaktør for iFinnmark, og selvfølgelig da også for Facebook-versjonen av nettavisa. (I den anledning siterer jeg en uttalelse fra Pressens faglige utvalg: «Internett må på et prinsipielt grunnlag betraktes som et åpent informasjonssystem (og) et massemedium som det i utgangspunktet kan siteres fritt fra.»)

Du har som redaktør plassert mitt innlegg «Discoverys reality fra Veidnesklubben» på Facebook, og det er jo bra å få publisert teksten også der. Discovery-filmen blir vel den største offentlige presentasjonen noensinne fra mitt hjemsted, og enhver saklig oppfatning om dette prosjektet burde være meget velkomment for alle og behandles seriøst, også av deg, Reginiussen.

Som redaktør er du også ansvarlig for hvert eneste ord også i ditt underbruk på Facebook, og jeg skal her gjengi et utvalg av utrykk av 11 personer som kommenterer mitt innlegg:

Frits Ole Amundsen: Når misunnelsen er større en kjønsdriften, kan man ikke vente noe bedre.

David Olaussen: Virke mere som avensjuka fra han som skreiv innlegget.

Sigurd Pedersen: Bare hev seg over småligheten.

Kenneth Fagerheim: Hærregud før et bæsat innlegg.

Pål-B. Monstad: Dæven før nåkka surmaga oppgulp fra Magnar...

Evelyn M. Pettersen: … æ kjenne den bygda, det er flere kjempe dyktige folk der! Heldigvis lar dem ikke avensjuka ta livet av dem!

Janne H Planting: Nu må det sluttes og Bæses!

Stig Johnsen: Drit i ka han fjotten (artikkelforfatteren).

Øystein Johan Krüger: D va mye surking.

Tommy Pedersen: Helt sia han Svenne kjøpte båten Havstein, så har avensjuka blomstra. … at Magnar prøve å sverte litt, trur æ det bryr Svenne der kor han e høyest vist han plukke tyttebær??

Silvia Johansen: (hos) Magnar Mikkelsen … (går) sjalusi og fritidsproblema hånd i hånd … Kanskje du Magnar sku fått lånt dæ en sjark å så fått lufta tollskålten i frisk sjøluft.

Magnar Mikkelsens kommentar: Disse voldelige og aggressive utrykkene som slynges mot meg sier ikke noe om mine personlige egenskaper, men dokumentere derimot de snakkendes måter å tenke og føle på. Sånn er Amundsen & Olaussen m.fl. inne hodene og hjertene sine; de roper ut besvergelser som seidekjerringer gjorde i vår mørke fortid, og vokabularet er dessverre representative for språføringen i Svein Vegar Lyders regime. Ellers spør Øystein Johan Krüger arrogant «hva jeg (M.M.) har for å gjort for å øke bolyst, arbeidsplasser og folketall i bygda?» og Silvia Johansen foreslår at jeg «sku ha tatt dæ en tur til Veidnesklubben og så fått lufta tollskålten i frisk sjøluft.» Å ja da kjære Krüger og Johansen: Jeg ble født i den friske sjøluften nettopp her på Veidnesklubben for 79 år siden, har nå et strekk bodd og jobba her like lenge som Svein Vegar Lyder har levd, og har på på mangeslungne måter bidradd til livet og utviklingen her i mi hjembygd. Jeg har også utført en del undersøkelser av tabubelagte sider ved av livet her, og skal etter hvert fortelle mer om det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags