«Ja, det er en frustrerende opplevelse å stå ved bommen i timevis og vente på å få kjøre over fjellet»

BOMFAST: Bommen på E6 ved fossen i Repparfjord var nede i mange timer, ifølge Toril Nilsen (innfelt). Fotomontasje. Foto: Kim Gaare / Privat

BOMFAST: Bommen på E6 ved fossen i Repparfjord var nede i mange timer, ifølge Toril Nilsen (innfelt). Fotomontasje. Foto: Kim Gaare / Privat

Av

– Særlig når det ikke røres en kvist på trærne og ingen nedbør er i sikte!

DEL

KAMPANJE: iFinnmark+ i fem uker for kun 5 kroner!

LeserbrevDet kan umulig ta ni timer å få veien åpnet fra den stengte rundt 04.30 og til kolonna gikk kl. 13.30. stor forskjell var det ikke på været ved bommen og over fjellet.

Og når man først skulle sende over en kolonne, kunne det kanskje være en idé å slippe biler fra Skaidi-sida først; det hender faktisk at noen har et fly å rekke i Alta. De fra Alta kjører neppe til Hammerfest for å ta et fly. Takket være dette mistet tre stk. i bilen flyet sitt og fikk ekstra utgifter på noen tusenlapper for nye flybilletter. Dette kunne vært unngått med litt logisk tenkning fra vegvesenets side.

Generelt er det frustrasjon rundt kolonne-rutinene over fjellet; to eksempler:

1. desember: uvær ved kysten, stille i Alta. Første kolonne over fjellet om ettermiddagen; stille, ingen nedbør. Det eneste kovet oppsto ved møtende kolonne av bilene som passerte. 

12. desember: Kjører over fjellet, tette snøbyger/kov og dårlig sikt, ingen kolonne. Hvor er logikken?

Når veien er stengt er det ingen steder å henvende seg for spørsmål og opplysninger om hvordan det ligger an; når man kan forvente åpning, hvilken side vil første kolonna starte fra osv.

Vi har all respekt for at veien stenges ved uvær, men når man opplever forhold som i dag, lurer man på hvem som tar avgjørelsene og på hvilket grunnlag.

Toril Nilsen

 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags