Hvor på kroppen er pinsen?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette innlegget ble sendt inn rett etter pinse, men publiseres først nå.

Vi har nylig feirer pinse, den glemte høytid. For det er mange, også i Varanger som ikke vet at pinsen er kirkens fødselsdag da disiplene fikk Den hellige ånd. Dette er noe fjernt og fremmed, noe følgende skulle vise med all tydelighet. En gutt spurte sin mor hvor på kroppen pinsen var. Hun ble litt forbauset, men gutten hadde lest i avisen at 5 stykker var skadet i pinsen!

Den norske kirke (dnk) må i større grad drive folkeopplysning om de kristne høytider, kanskje særlig om pinsen. For et lite mindretall feirer fødselsdagen i kirken. Og færre vil nok gjøre det i fremtiden. For medlemstallet i dnk går nedover. Hovedgrunnen til det er at færre barn blir døpt. I fjor var det bare litt over 50%. Og dåpen er som kjent selve innmeldingen til dnk.

I mange kirker henger et skip. Jeg er redd for at skipet kan synke en gang selv om det fremdeles henger trygt. For hvis folkekirken mister sine medlemmer, vil ikke skipet klare å holde seg flytende. Og det bør bekymre flere enn kirkens ledere. Skipet må få flere ombord. Men flere også i nord finner andre reisemåter fra vugge til grav enn den dnk kan tilby!

knut sand bakken

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags