Vær med og bestem

- Bli med i et parti og vær med å styrke lokaldemokratiet, skriver Ulf-Terje Nyheim Eliassen.

- Bli med i et parti og vær med å styrke lokaldemokratiet, skriver Ulf-Terje Nyheim Eliassen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevValget er over, men din innflytelse over politikken stopper ikke der.

Påvirkning på partiene er fortsatt mulig ved aktiv deltakelse. Om du ikke selv er aktiv i et politisk parti, kan ditt lag/forening som gjerne representerer mange være med å påvirke for sine interesser.
Fokus på frivilligheten og lag/foreninger er viktige for oss da det gir lokalsamfunnet så mye tilbake. Innspill fra lag og foreninger veier derfor tungt når avgjørelser skal tas.

Ellers er det viktig for demokratiet at flere også deltar aktivt direkte via et parti.
Jeg kan ikke snakke for andre partier. Men Hammerfest AP har praksis med å involvere medlemmer kontinuerlig ved medlemsmøter der større og viktige saker drøftes og besluttes. Et vanlig medlem kan med andre ord møte opp på medlemsmøter å være med i den direkte beslutningen om hva partiet skal mene.

Den generelle folkebevegelsen er også viktig. Ikke vær redd for å kontakte en politiker for å fremme ditt syn på ulike saker. Det gir oss politikere både innsyn og kunnskap om sakene som skal besluttes.

Selv om vi kommunestyrerepresentanter er folkevalgt og skal ta de løpende beslutningene for den nye kommunen, er det viktig at vi også lytter underveis.

Snakk med oss, meld deg inn i et parti eller påvirk via ditt lag og forening. Det gagner demokratiet og lokalsamfunnet ditt!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags