– Veiprosjekter skal ikke finansieres med bompenger

VALGHÅP: Vi er ikke og blir aldri noen millionby, skriver Kjersti Sollien Iversen.

VALGHÅP: Vi er ikke og blir aldri noen millionby, skriver Kjersti Sollien Iversen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hammerfest Høyre programfester bompengespørsmålet.

DEL

MeningerVi har hatt siste programmøte, og det er gledelig at Hammerfest Høyre skal jobbe for at Trinn 1, og på sikt bypakken blir realisert, og det uten bompengefinansiering! Spesielt siden dette har vært en av mine hjertesaker.

Jeg har fra dag en av, vært stålklar i at veiprosjekter nå og i fremtiden, ikke skal finansieres med bompenger.

Selvsagt er samferdsel viktig for Hammerfest og Kvalsund. Både for folket som bor her, men også næringsutviklingen.

Ikke bare nå, men ikke minst i fremtiden. På sikt blir det mer trafikk og flere innbyggere også her.
Men denne blindveien i havgapet, er i en så spesiell situasjon at det er ikke rett å belaste dette på innbyggerne av den grunn. Vi er rett og slett et for lite samfunn til å betale rundt regnet en milliard i bompengefinansiering over en 15–20 års periode. Sunn fornuft, og enkel matematikk sier at dette vil være en for stor belastning på den enkelte innbygger, og ikke minst familie.

Vi er ikke og blir aldri noen millionby. Vi kommer ikke engang til å doble folketallet de neste 100 årene.
Når det er sagt er ikke bompenger noe nødvendig onde uansett i mitt hode, men akkurat nå er det Hammerfest, byen i mitt hjerte, og nærmiljøet mitt jeg må tenke på. Det er her jeg vil lever og bo, og det er her mine barn pr. i dag bor. Vi må fortsette å skape bolyst, og jeg klarer ikke se at det å skulle legge en slik ekstra utgift, skaper noe bolyst på noen. Det er tøft nok som det er å klore seg fast her oppe, om vi ikke skal gjerdes inne av både bommer og reingjerder.

Jeg deltok blant annet i desember 2018 i min første demonstrasjon noensinne, mot nettopp bompengefinansiering, og noe jeg i dag er glad for at jeg har kjempet for.

Som en kontrast vedtok staten i desember 2018 å bruke 3,7 milliarder i ras sikring over hele landet til totalt 600 mennesker i Norge. Så det er ikke tvil om at de har penger tilgjengelig, også for de mindre plassene. For vi er faktisk ikke noen storby, men en relativt liten by. Og deler av innfarts åra til Hammerfest, er også rasutsatt.

Bare for å ha sagt det, dette er «ikke bare prat», vi har selvsagt tenkt ut mulige løsninger på dette, men for å kunne få gjennomslag for dette, må vi ha flere representanter i kommunestyret.

Det nytter ikke med masse planer, dersom vi er i ekstremt mindretall.

Per i dag har Hammerfest Høyre 3 av 29 representanter, og vi kan streng tatt mene hva vi vil, uten at det får noen som helst betydning for politikken som bedrives i kommunen.
Spesielt når vi vet et annet parti i Hammerfest kommune har 19 av 29 representanter, og de er dermed suveren i absolutt alle saker, de ønsker få igjennom, uansett hva de andre partiene mener.
Her inn kommer også spørsmålet om bompenger, og dersom vi ikke klarer komme i flertall gjennom samarbeid med andre parti, vil vi ikke få noen mulighet til å få gjennom vår politikk de neste 4 årene, heller ikke på dette viktige punktet.

Din stemme teller, og stemmer du på Hammerfest Høyre er du med på å sikre at vi får en sterkere posisjon og bedre gjennomføringskraft i det politiske arbeidet framover.
En ting kan jeg love velgerne, at stemmer dere på meg med kumuleringer, skal jeg heller kjempe å tape, enn å sitte å stemme med det øvrige flertallet i kommunestyret, bare for å ha gjort det, selv om vi er i mindretall.
Enhver velger skal kunne spørre hva stemte du i den og den saken, og få et konkret svar. Jeg har ingen planer om å skulle skjule meg bak et svada svar, som «flertallet bestemte».

Jeg vil aldri stemme mot min overbevisning, uansett hva andre mener eller ikke mener. Jeg skal prate et språk velgere uansett bakgrunn forstår, og jeg skal jobbe for at Hammerfest og Kvalsund er flotte steder å bo, også i fremtiden.

Godt valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags