Er mord ok hvis du gjør det med fine ord?

SENSUR: Når Vetle Langedahl (fylkestingsrepresentant for Høyre) stiller spørsmål om hvorfor iFinnmark i det hele tatt publisert kronikken, så er han inne på sensur av det frie ordet, skriver «Svensken i Finnmark».

SENSUR: Når Vetle Langedahl (fylkestingsrepresentant for Høyre) stiller spørsmål om hvorfor iFinnmark i det hele tatt publisert kronikken, så er han inne på sensur av det frie ordet, skriver «Svensken i Finnmark». Foto:

Av

– På grensen til absurd og meget kunnskapsløst, skriver «Svensken i Finnmark».

DEL

KAMPANJE: iFinnmark+ i fem uker for kun 5 kroner!

SVENSKEN I FINNMARKHar noen av Høyres kandidater i Finnmark blitt fullstendig naive. Eller har de glemt at politiske veivalg får konsekvenser?

I forrige uke skrev jeg en kronikk med overskriften «Vil du drepe mitt barn Erna?». Den handlet om at Erna Solbergs regjering signerte på klimaavtalen i Paris som skal berge planeten vår fra utryddelse.

Problemet er at Solbergs regjering ikke følger opp avtalen gjennom sitt budsjett med å gjøre tilstrekkelige kutt i Co2-utslipp.

Å ødelegge planeten er å drepe våre barns fremtid. Ergo; politiske valg får konsekvenser.

Det er da med stor overraskelse jeg ser på reaksjonene fra flere høyretopper i Finnmark.

«Vulgært», «Ufyselig», «Lurer på hvorfor dette er publisert?» er noen av de kommentarer som kommer fra store deler at Vadsø Høyre og Høyrepolitikere på fylkestinget.

Det er greit at den politiske eliten i Finnmark Høyre ikke liker at noen stiller direkte og kritiske spørsmål rettet mot deres partifeller i regjeringen.

Men det er ikke greit at de roper på sensur av det frie ordet.

Når Vetle Langedahl (fylkestingsrepresentant for Høyre) stiller spørsmål om hvorfor iFinnmark i det hele tatt publisert kronikken, så er han inne på sensur av det frie ordet. Noe som ikke hører hjemme i et demokratisk land anno 2016.

Og at en politiker på fylkestinget, som har sitt verv basert på akkurat det frie ordet, uttaler noe slikt er på grensen til absurd og meget kunnskapsløst.

Det som også er fullstendig uansvarlig, er at ingen, ja du leste riktig, ingen av alle disse politikerne svarer på spørsmålet som stilles i kronikken.

Hvorfor signerer regjeringen på Paris-avtalen hvis de ikke følger den opp i sitt budsjett?

Istedenfor bruker høyrepolitikerne en klassisk taktikk for å unngå og svare på kritikk, nemlig at diskreditere den som reiser de kritiske spørsmålene.

En taktikk vi gjennom historien opplevd brukt av statsmakter vi gjerne vil se tilhører historiebøkene, og ikke nåtidens regjeringsparti.

Gjennom å snu debatten til å dreie seg om ordbruk så unngår de å svare på kritikken. Når Johnny Aiko fra Vadsø Høyre til NRK sier at; han ikke tenker svare på kritikken fordi han mener det sku rettferdige en kraftig ordbruk.

Ja da er arrogansen total.

Jeg tror heller at representanter fra Høyre i Finnmark skal svare på kritikken, istedenfor for at sitte forskrekket i sofaen over at politiske valg har konsekvenser, at klimaendringene kan drepe fremtiden til våre barn og noen krever at vår regjering tar ansvar.

Mener virkelig Høyre i Finnmark at det er ok å ødelegge planeten, så lenge vi ikke bruker ord som å drepe fremtida for våre barns liv? Da burde partiet ta en realitetsorientering om hva klimakrisens konsekvenser faktisk er.

Spørsmålet står der fortsatt.

Hvorfor signerte regjeringen Solberg på Paris-avtalen hvis man ikke følger opp forpliktelsene i den?

Robert Lundgren

Spaltist iFinnmark

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags