Vadsø-skolen, i dag og i fremtida

Illustrasjonsfoto av Vadsø barneskole. (Arkivfoto: Kenneth Strømsvåg)

Illustrasjonsfoto av Vadsø barneskole. (Arkivfoto: Kenneth Strømsvåg)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Barn skal ha det trygt hjemme, på skolen og fritida. Da kan de lære og utvikle seg, skriver Hanne Harila (SV).

DEL

LeserbrevIt takes a village to rise a child – et uttrykk vi ofte hører. Vadsø SV tenker på samme måte om skole og utdanning; å gi elever og barn kunnskap, ferdigheter og holdninger krever innsats fra foreldre, skolen, venner, tanter, naboer, ja alle rundt oss bidrar i den aller viktigste jobben vi har.

Vi vet at kultur for læring i lokalsamfunnet påvirker barns holdning til skole og utdanning. Det kan derfor ikke bare være skolens ansvar at elever er motivert for læring. Skolene må derfor ha et tett samarbeid med foreldre, næringsliv og ressurser i lokalmiljøet. Vi vet at mange foreldre i Vadsø ønsker å bruke mer tid og krefter på skole-hjem samarbeid, som man gjør innen idrett, korps og speideren. Vadsø SV er opptatt av at foreldre og andre må inkluderes som en viktig ressurs for skolene i kommunen.

SV mener at lærerne først og fremst skal være lærere, ikke byråkrater. Lærere må ha tid til oppfølgning av elever og gi meningsfull undervisning. Lærere må ha tid til å se elevene og legge til rette for de ulike behovene elevene har. SV vil at lekser skal gjøres i skoletiden med en lærer til stede. Det gir kvalitet i øvingen, og vi bremser sosiale ulikheter. Vi tror det vil gi mer kvalitetstid for barn og foresatte. Opplæring i «tidlig innsats» må være obligatorisk for lærere. Vi må spille våre lærere gode på verktøy og metoder innen tidlig intervensjon. I dette bør det også være systematisk veiledning og erfaringsutveksling.

Barn skal ha det trygt hjemme, på skolen og fritida. Da kan de lære og utvikle seg. Dessverre er det mobbing også på skolene i vår kommune. Vi må handle med en gang når det er konkrete saker. Så må skolene ha mer langsiktige strategier for det kontinuerlige arbeidet med å vise respekt for hverandre. Også her må skolen samarbeide tett med foreldre og lokalsamfunnet. Vi i Vadsø SV er helt sikker på at vårt lokalsamfunn har alle ressurser som skal til for å skape en trygg og god skole for våre barn. Vi må bare jobbe hardere, sammen. 

Hanne Harila

Sosialistisk Venstreparti

Vadsø

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags