Urimelige Tor Mikkola

Ståle A. Olsen

Ståle A. Olsen Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Registrerer at Senterpartiets varaordfører i Nordkapp Tor Mikkola svarer på min kritikk om hans gjentatte pengekrav med angrep, framfor ydmykhet.

LES OGSÅ: Grådig, eller lønn for strevet?

Om Mikkola leser godtgjørelsesreglementet for Nordkapp kommune like nøye som han leser avisartikler, så skjønner jeg at det fort kan bli kluss i hans gjentatte pengekrav til Nordkapp kommune.

For det første har jeg ikke vært varaordfører i Båtsfjord, slik Mikkola skriver. Dette står det heller ingenting om i nettavisartikkelen.

Jeg hevder heller ikke å ha fasiten på hva en varaordfører bør ha i godtgjørelse eller få i tapt arbeidsfortjeneste, som Mikkola også hevder. Dette er det opp til hver enkelt kommune å vedta, noe også Nordkapp har gjort.

Hva jeg tjener, hvor jeg jobber eller hva jeg jobber med, er ikke av betydning for å diskutere om Mikkola forholder seg til gjeldende reglement i Nordkapp kommune.

Når Mikkola krever noe som er utenfor det vedtatte reglement og blir etter min mening riktig avvist av administrasjon i Nordkapp kommune, men fortsatt ikke aksepterer dette, da synes jeg han er urimelig.

Det jeg poengterer er at å kreve mer enn det som er vedtatt i Nordkapp kommunes godtgjørelsesreglement er urimelig, særlig av en varaordfører som skal gå foran som ett godt eksempel og særlig ovenfor de mange kommunalt ansatte som sliter med å leverer gode tjenester til innbyggerne innenfor ett trangt kommunebudsjett, da er man etter min mening også grådig.

Grunnen til at man har slike reglementer er at det skal være samme spilleregler for alle, det skal ikke være slik at den som skriker høyest får, mens den som er lavmælt blir avspist med knapper og glansbilder.

Til slutt kan jeg bare gjenta at om Mikkola synes godtgjørelsen eller satsene for tapt arbeidsfortjeneste i Nordkapp kommune er alt for lave for han, får Mikkola be Nordkapp Senterparti tar opp saken og øke satsene til politikerne igjennom en revisjon av Nordkapp kommunes reglementer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags