Tiltak så ungdom ikke faller utenfor

Å være en politiker innebærer egentlig bare å ville gjøre folks hverdag bedre.

Å være en politiker innebærer egentlig bare å ville gjøre folks hverdag bedre.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet har bevilget 1,5 millioner til ungdom som er i en vanskelig livssituasjon i Hammerfest.

Vi hører ofte om hvor forferdelig det er under dagens regjering, og sjelden gode nyheter.

Denne saken har ikke vært omtalt med en linje i media eller av politikere i Hammerfest ennå, men det er vedtatt at Hammerfest kommune får et tilskudd på 750 000 kr i 2019, og like mye i 2020 til oppfølgings- og losfunksjoner for ungdom. Tiltakene retter seg mot ungdom i en vanskelig situasjon og skal hindre frafall i skolen og bedre sjansene på arbeidsmarkedet.

Frafall fra videregående opplæring kan ha store negative konsekvenser, både for den enkelte det gjelder og for samfunnet. Gjennom denne tilskuddsordningen skal ungdommer som trenger hjelp få én person å forholde seg til som sørger for tett oppfølging, og som bidrar til at ungdommene klarer å nyttiggjøre seg tilbud som gis i skolen eller av andre tjenester.

Gjennom los-ordningen får de personlig og tilrettelagt oppfølging og målet er å styrke tilknytningen til skolen, og ikke minst trivselen og mestringen.
Tilskuddsordningen Støtte til oppfølgings- og losfunksjoner for ungdom ble etablert av dagens regjering i 2014 og retter seg mot ungdom mellom 12 og 24 år som er i en vanskelig livssituasjon.
Losene følger opp ungdom med problemer knyttet til omsorgssituasjonen hjemme, svakt sosialt nettverk eller helseproblem, og hvor de har falt ut eller det er fare for at de faller ut av videregående skole.

At man ser viktigheten av tidlig innsats til denne gruppen er god nyheter, og det er svært viktig med tidlig innsats, for best mulig resultat.

Til høsten er det kommunevalg. Bruk stemmeretten din.
Å la være å stemme, er også en ½ stemme til de du liker minst.

Godt valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken