«Statens vegvesen og fylkeskommunen er nødt til å se på utfordringene vi har her»

-  Man kan ikke prioritere ned veier som går til lokalsamfunn med stor verdiskaping, sier Stina Elene Andersen i Masøy Ap.

- Man kan ikke prioritere ned veier som går til lokalsamfunn med stor verdiskaping, sier Stina Elene Andersen i Masøy Ap. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevAvdelingsdirektør i Statens vegvesen i Finnmark Bjørg Anita Joki ytrer meninger om at statens vegvesen ikke vil prioritere rene turistveger som for eksempel Hamningbergvegen, til fordel for viktige vegstrekninger til kysten hvor næringslivet har stort transportbehov. Hun har absolutt et viktig poeng og jeg støtter henne.

Strekningen Snefjord- Havøysund er også nasjonal turistvei, FV 889. Denne veien ble etablert på 1988 og er siden svært lite utbedret. Det er foretatt noen punktutbedringer, skred/rassikring og nå i det siste noe hull-lapping.

Siden åpningen av veien har eksport av fisk og import av varer og tjenester ekspandert. Daglig kjører mange store trailere på denne strekningen. Med den økte turismen og eksporten av fisk så økes slitasjen på veien. I tilbakemeldinger fra bobilturister og andre veifarende, som vi varmt vil ønske velkommen til kystens perle, er veien mange steder så dårlig at flere kjører «med hjertet i halsen». Vi som bor her- vi kjenner veien, vi vet hvilke svinger som er knappe og uoversiktlige, samt smale og etter hvert vet vi også hvor veidekket er dårlig og hullete. Det er ett spørsmål om tid før ulykken kan være ute.

Det er knapt med rasteplasser og rekkverk. Vi i Måsøy Arbeiderparti er enige med Bjørg Anita Joki- standarden på veiene her i fylket må opp dersom Statens vegvesen skal fortsette å markedsføre veiene for turistene, men man kan ikke prioritere ned veier som går til lokalsamfunn med stor verdiskaping.

Med tanke på at Måsøy kommune har vel 1200 innbyggere hvor en av livsnæringen for oss som bor her er fiskeri, så vil jeg tro at Joki også vil være enig i at ressurser til utbedring av samferdsel bør først og fremst skje på blant annet denne strekningen.

Det er skrevet mye om Snefjord- Havøysund og utfordringene på vinterstid. Senest i 2018 var en trailer værfast i 8 dager og lokale innbyggere måtte dra med mat til trailersjåføren. På motsatt side av bommen satt mange værfast og måtte haike med fiskebåter til øya for å komme seg på jobb, deriblant undertegnede. Dette er enda en grunn til at denne strekningen bør prioriteres. Statens vegvesen og fylkeskommunen er nødt til å se på utfordringene vi har her og vurdere tiltak som kan gjøres for å gjøre den tryggere for trafikanter, for turister, næringstransport, syketransport, og for lokalbefolkningen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags