På en pidestall av moderne ingeniørkunst står Olav Øygard biskop i Den norske kirke og metropolitt Simon fra den russisk-ortodokse kirken og messer.

«Fader vår. Du som er i himmelen ...»

Ordene skal velsigne den nye Bøkfjordbrua og Trifontunnelen på den nye E105 mellom Sør-Varanger kommune og Russland.

Kjenner de ikke smaken av dobbeltmoral?

Hadde vi alle fulgt disse mennenes preken og lære siden år null hadde vi ikke hatt vitenskap, vi hadde ikke hatt ingeniørkunst og vi hadde ikke som følge av det ikke hatt brua eller tunnelen de nå skal velsigne. Jeg må nesten le litt.

Dette viser bare hvor ulogisk hele dette er.

Ved siden av dem står samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Mannen som representerer et parti som prøve å skremme til å frykte en annen religion. Sharialover, kjønnslemlesting, hedersmord og alt vi har hørt i debattene gjennom årene.

Plutselig deltar han på en seremoni med en representant fra den russisk-ortodokse kirken. En kirke som tatt til orde for å kriminalisere sex mellom homofile.

Dobbeltmoral?

Hvordan er det mulig i 2017?

Bare for noen dager siden gikk sognepresten i Kvalsund, Vegard Loke Rønning, ut mot homofilt ekteskap. Vegards sjef i landsdelen, biskop Olav Øygard er også motstander av det.

Hvorfor lar vi slike krefter stå å reklamere for en gammeldags tro som ikke lenger representerer landet vi lever i?

NRK rapporterer ukritisk om velsignelsen av den nye veien. Jeg håper inderlig at den kritiske journalistikken tar og ser på hvor mange dødsfall i trafikken vi har hatt på disse velsignede veiene.

Sammenlign det gjerne med veistrekningen som ikke er velsignet.

Jeg respekterer at folk har sin tro, det er helt ok, vi skal ha religionsfrihet i landet vårt. Men at nasjonen Norge skal la prester stå å velsigne veier?

Vi er ofte gode på å kritisere land som lar religion og religiøse ledere blande seg inn i politikken. Av og til må vi også se oss selv i speilet.

Eller i hvert fall spørre ingeniørene bak Bøkfjordbrua om dem tror på talende slanger og menn som forvandler vann til vin.

Eller spør de russiske homofile som for noen uker siden gikk i Kirkenes første Pride-tog. Hva tenker de om at presten som vil kriminalisere dem på grunn av hvem de er, skal velsigne veien de kjører på?