FeFo skal fortsatt jobbe fra Sør-Varanger

BLIR IKKE BORTE: Jan Olli (midten) skriver at Kirkenes fortsatt vil være et prioritert område.

BLIR IKKE BORTE: Jan Olli (midten) skriver at Kirkenes fortsatt vil være et prioritert område. Foto:

Av

Faglige og praktiske vurderinger gjør at FeFo flytter stillingen ved vårt enmannskontor på Kirkenes til vårt hovedkontor i Lakselv. Men helt borte blir vi ikke.

DEL

MeningerVår utmerkede skogforvalter på Kirkenes slutter. I den forbindelse søker vi hans etterfølger. Dette har skapt reaksjoner, noe vi forstår godt. Han gjør en god jobb, og vi skulle gjerne ha beholdt ham. 

Når vi likevel velger å flytte stillingen, ligger det både faglige og praktiske vurderinger til grunn. FeFo har bare én skogforvalter. Da mener vi at det gir mest faglig utbytte å kunne jobbe i team på ett sted. Det er også mest praktisk når avstandene i Finnmark er så store. Barskog finnes i Sør-Varanger, Porsanger, Karasjok og Alta. Løvskog finnes over hele fylket. Alt dette skal den nye skogforvalteren vår dekke. I sum mener vi at det er best å gjøre jobben fra Lakselv og Midt-Finnmark.

FeFo mener at skog kan gi nye arbeidsplasser for Finnmark, og vi skal fortsatt jobbe fra Sør-Varanger. Her er det skogsdrift og skogsveier. De fleste av koiene og hyttene som vi overtok fra Statskog ligger også her. I Pasvik har vi seks koier som står åpne for allmennheten. Nylig renoverte vi hytta vår Gjøkvassbu for leie. FeFo har fortsatt behov for tilstedeværelse i Sør-Varanger. Dette skal vi løse med en medarbeider etter behov.

FeFo forvalter 95 prosent grunnen i Finnmark på vegne av 73.000 finnmarkinger og må drive organisasjonen mest mulig effektivt. Tidligere la vi ned våre enmannskontorer i Karasjok og Varangerbotn fordi vi mener at vi får til mer når vi jobber sammen enn hver for oss. Det skal vi fortsette med på hovedkontoret i Lakselv og på våre kontorer i Alta og Vadsø.

Vi forstår at det kan være delte meninger om vår avgjørelse og setter pris på engasjementet. Samtidig er vi sikre på at dette er den mest helhetlige løsningen for oss som organisasjon, vårt fagmiljø og hele skogs-Finnmark.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags