Gå til sidens hovedinnhold

«Alt han ramser opp som har skjedd i Sør-Varanger kommune som følge av Solbergregjeringen velsignelse er i beste fall feil»

Artikkelen er over 4 år gammel

Ordfører Hans-Jakob Bønås undring!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er gledelig at høyreordfører Hans Jakob Bønå viser undring, omsorg og interesse for Sør-Varanger kommune. Men i sin iver i å forsøke å analysere utviklingen i Sør-Varanger i perioden 2013 – 2017 under Solbergregjeringen tror jeg alle våre innbyggere skal være glad for at han er i Vadsø.

Alt han ramser opp som har skjedd i Sør-Varanger kommune som følge av Solbergregjeringen velsignelse er i beste fall feil. Det eneste konkrete som angikk Sør-Varanger i Solbergregjeringens tiltredelsesplattform i 2013 var bygging av ny grensestasjon på Storskog. Dette løftet har de brutt, og vi må arbeide hardt for at en ny regjering kommer i gang med dette nødvendige tiltaket.

Alt det andre han ramser opp er prosjekter som ble startet opp før Solbergregjeringen startet demonteringen av Finnmark, inklusive fylkeshovedstaden Vadsø.

Politikerne i Sør-Varanger legger alltid vekt på god dialog med sentrale myndigheter i en rekke spørsmål. Konkursen ved Sydvaranger Gruve rammet mange mennesker, og fremdeles er det altfor mange som er blitt langtidsledige. Dette jobber fagbevegelse, NAV og kommunen sammen om for å avhjelpe. I samarbeid med kommunaldepartementet, næringsliv og fagbevegelse kom vi raskt i gang med omstillingsarbeidet. Enhver ansvarlig regjering ville selvsagt ta sitt ansvar i en slik situasjon.

Videre legger jeg merke til at du mener at Solbergregjeringen egentlig burde ha stoppet byggingen av Kirkenes Sykehus fordi arbeidet ble startet av den rødgrønne regjeringen. Alle de andre prosjektene du nevner har det vært brei politisk enighet om, både sentralt, lokalt og regionalt. Her har politikerne i Sør-Varanger kommune over lang tid stått sammen, og oppnådd resultater i samarbeid med andre kommuner, fylket og sentrale myndigheter.

Jeg ser fram til valget, og en ny regjering. At du fylles med undring over at 54,3 av Sør-Varanger kommunes befolkning i en gallup ønsker en AP-regjering viser manglende respekt for de valg våre innbyggere gjør.

Min oppfordring til ordfører Hans-Jakob Bønå i Vadsø er konsentrere seg om å bekjempe nedbyggingen av vår felles fylkeshovedstad. Så skal vi i Sør-Varanger stå på for vår kommune og utvikle et godt samarbeid med gode naboer i øst og vest.

Bruk stemmeretten. Godt valg!

 

Kommentarer til denne saken