Halvfullt eller halvtomt?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerMandag 2. oktober arrangerte Finnmark Fylkeskommune, Opus Kirkenes, NAV, Sør-Varanger Kommune, LO, UiT og Sør-Varanger Utvikling (SVU) et arrangement for langtidsledige i Sør-Varanger. Ingen av arrangørene forventet noen form for «hallelujastemning», men vi hadde et håp om at det skulle komme en liten gruppe med et genuint ønske om å høre mer om de mulighetene vi hadde å tilby. Dette dekket Finmarken på sin måte, og la meg presisere: jeg er glad for at vi har aktive lokal- og regionsaviser!

Etter endt arrangement hadde vi 10 personer som ønsket mer informasjon. Dette utgjorde 1/3 av de som møtte opp, eller omlag 10% av de NAV omtaler som langtidsledige i Sør-Varanger. Da kan en jo undres over hva som blir fokus og tematikk. Finnmarken, med sitt store nedslagsfelt og sterke stemme, valgte en vinkel som heller mot et «halvtomt glass» der vi tilsynelatende ikke engasjerte publikum. Vi på vår side, valgte å fokusere på de 10 individene som nå får en ny mulighet til å komme seg ut i fast arbeid. Samtidig skjønner vi at den kollektive jobben for å bidra til at de resterende kommer seg ut i arbeid må fortsette.

Uten at det skal være mer enn en indikator, vil jeg nevne at Facebook-innlegget til iFinnmark har 10 likes i skrivende stund, mens SVU har over 60 likes og 15 delinger på sitt innlegg – der SVU har vesentlig lavere følgerskare og nedslagsfelt. Med støtte av solid forskning er jeg sikker på at det å heie fram hverandre, det å gi hverandre positiv omtale, samt det å aktivt søke etter muligheter - selv om det stormer - er viktige elementer for å bidra til utvikling og framtidstro. 

Så en kan jo velge sin vinkling; lyktes vi med å engasjere 10 eller kastet vi vekk tiden til 20 mennesker?

Kenneth Stålsett

Daglig leder, Sør-Varanger Utvikling

Kirkenes

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags