Gå til sidens hovedinnhold

Dette har blitt en trist sak for alle involverte parter

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Viser til artikkel i Finnmarken 18. mai om en situasjon som oppsto på torget i Kirkenes.

Dette har blitt en trist sak for alle involverte parter, men spesielt for de to jentene og de andre barna i korpset.

Skolekorps er en stor og viktig arena for barns opplæring og deltakelse i musikk. Det er hardt og målbevisst arbeid fra dirigenter og instruktører over mange år som vi andre hører, ser og gleder oss over hver 17. mai. Derfor er korpsmedlemmene, også med sine foresatte, forpliktet til å delta på øvelser og andre forberedelser for at korpset i det hele tatt skal eksistere. Vårt korps har en hyggelig og morsom seremoni i forkant av 17. mai, der spesielt avgangselevene blir minnet på nettopp dette. Korps er bokstavelig talt samspill i enhver forstand. Dette er et fellesskap som innebærer gjensidig respekt der alle er like viktige.

De eldste i korpset er forbilder og bærer mye av det musikalske ansvaret, og det er derfor særlig viktig at disse stiller opp. Det er flere avgangselever i korpset, og hadde disse gjort samme valget hadde vi ikke kunnet stille korps på 17. mai.

KSMK hadde flere spilleoppdrag på 17. mai. Jentene valgte å ikke delta på noen av oppdragene på formiddagen, og fikk på forhånd både skriftlig og muntlig beskjed om å ikke delta på ettermiddagen. Ene foresatte velger likevel å møte opp på torget med jentene direkte på konserten, og ikke til fastsatt oppmøtetid, og prøver å få de med i korpset. Det oppstår da en opphetet diskusjon mellom foresatt, dirigent og styreleder. Samme beskjed blir gitt på nytt, de får ikke spille med korpset. Korpset står klart til å holde konsert. De to jentene prøver allikevel å gå og stille seg opp i korpset, hvorpå dirigenten på nytt gir beskjed om at de ikke får være med. De blir da stilt opp på siden av korpset av foresatt for å spille uansett. Dirigenten beklager at han lot sin skuffelse og frustrasjon føre til at han ble høylytt overfor jentene.

Styret beklager hvis forventningene til oppmøte på 17. mai og andre spilleoppdrag har vært utydelige. Dette vil styret se nærmere på om kan forbedres.

Med hilsen

Styret i KSMK

 

Kommentarer til denne saken