By og land - hand i hand

Tarjei Jensen Bech.

Tarjei Jensen Bech. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevArbeiderpartiet, SV og KRF leverte i Finnmark fylkestinget et budsjett som satser på skole, kultur og distrikt. Vi har fremmet ett budsjett som bidrar til en fortsatt satsning på skolen, en styrkning av kultur og idrett samt at vi skal ta hele fylket i bruk.

Vi investerer 130 millioner i nye skolebygg i 2018. Vi satser 35 millioner på Alta videregående skole og 28 ved Nordkapp videregående skole. I tillegg legger vi inn en tilleggsbevilgning på 7 millioner til auditorium ved Nordkapp. Vi ber også om en utredning av biblotek/kantinebygg samt utbedringer av Håjabygget ved Hammerfest videregående skole. Våre elever fortjener gode skolebygg, med utstyr som man møter igjen i næringslivet, slik at vi skaper ett best mulig lærings- og skolemiljø.

Arbeiderpartiet ønsker fortsatt trygge og gode rammer for våre borteboende elever. Når du er 16-17 år kan det være vanskelig å flytte hjemmefra. Derfor tok vi inn hele støtte til hybelbygget i Lakselv på 1,2 millioner kroner, slik at vi sikrer borteboende elever trygge rammer. Jeg vil for øvrig skryte av Porsanger kommune som har tatt ansvar som vertskommune og bygd hybelbygget. Derfor er det gode grunner for å videreføre støtten.

Vi øker antall lærlingehjemler i fylkeskommunen. Finnmark fylkeskommune oppfordrer ofte næringslivet til å ta inn lærlinger, det skal vi selvsagt fortsette med. Men vi må selv også ta et ansvar. Derfor bruker vi over 800 000 på å opprette 5 nye lærlingehjemler i fylkeskommunen. Dette fordi det offentlige også må ta sitt ansvar. Vi har norgesrekord i økning på antall nye lærlingekontrakter i landet, det vil vi fortsette med. Derfor skal også Finnmark fylkeskommune være ett godt eksempel til etterfølgelse for andre offentlige instanser og næringsliv. Skal vi lykkes i framtidens Finnmark trenger vi dyktige fagarbeidere.

Kultur og idrett gir glede og bolyst for mange Finnmarkinger. Derfor ønsker vi å styrke Scene Finnmark med over en halv million, slik at mange finnmarkinger får nyte gode kultur og musikkopplevelser.

Vi ønsker også å støtte ski NM i Alta med 400 000 kroner. Dette er ett regionalt felles idrettsprosjekt som gir stor nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. Prosjektet kan også på sikt kunne gi internasjonale renn til Finnmark. Derfor ønsker vi å satse på den folkefesten ski NM i Alta kommer til å bli.

Arbeiderpartiet har alltid stått for å ta hele fylket i bruk. Vi innfører derfor fergetakst på gods. Slik at alle skal kunne bo, leve og drive næringsvirksomhet i distriktene. Vi ønsker å tilrettelegge for distrikter med veiløse samfunn. Derfor har vi også funnet rom for en satsning på 700 000 til Nervei-veien. Slik at distrikter og veiløse samfunn får muligheter for vekst, utvikling og næringsvirksomhet.

Arbeiderpartiet leverer ett budsjett for skole, kultur og distrikt. For framtidig vekst og velstand for Finnmark. For en god skole der alle har mulighet til å lykkes. For fagarbeidere for framtiden. For at alle skal kunne oppleve kultur. For arbeid til alle. For at hele fylket skal tas i bruk.

Siden 1933 har ett viktig slagord for Arbeiderpartiet vært: by og land – hand i hand. Det står seg fortsatt godt. Med vårt budsjett har vi fortsatt trygg stø kurs for Finnmark i det nye året som nærmer seg.

Jeg ønsker alle finnmarkinger en riktig god jul og et godt nytt år!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags