Sats på lokal kompetanse, Sats på lærlinger!

Erik Bjønness-Hansen, Ungdomstillitsvalgt Fagforbundet Finnmark

Erik Bjønness-Hansen, Ungdomstillitsvalgt Fagforbundet Finnmark Foto:

Av
DEL

LeserbrevI disse dager er vi i innspurten av kommune valgkampen, politikerne freser til hverandre om hvem som er det beste valget, når du skal avgi din stemme.

Det snakkes om alt fra satsing på helse, oppvekst og arbeidsplasser. Men en ting jeg ofte savner i denne debatten er hvordan fraflytnings truede Finnmarks kommuner skal beholde og rekruttere ungdom til seg.

Når denne debatten kommer opp, så er det ofte store ord om satsing på fritidstilbud som idrett og kultur. Som bevare meg vel er bra det. Men det som er vell så viktig, og som jeg opplever, er at kunnskapen om lærlingplasser er nokså lav, da spesielt i de små kommunene. Ikke bare detter de offentlige bakpå når det gjelder dette, men debatten er også fraværende.

For hva skal til for at ungdom skal velge å enten bli, eller flytte til småkommuner? Jo, at de skal ha mulighet til jobb og utdanning. Det samme er like viktig for kommunene, slik at deres unge borgere skal kunne være en ressurs for kommunen, framfor en utgift.

Det å satse på lærlingplasser er både en investering og en ressurs for kommunen, som igjen kommunene vil ha avkastning på. Avkastning som kan måles i menneskelige ressurser og lokal kompetanse. Ved å utdanne ungdom til yrkesfaglige jobber i sitt eget lokalmiljø, da sikrer kommunen kompetanse for framtiden.

Så, her er min oppfordring til politikerne i Finnmark: Sats på ungdommen deres, gi dem muligheter til utdanning og arbeid i sine lokalmiljø. Sats på lærlingplasser!

Erik Bjønness-Hansen
Ungdomstillitsvalgt
Fagforbundet Finnmark

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags